Nothing volgt met de Phone (2) krachtig voorbeeld van Samsung

Smartphones Mark Hofman 1 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De onaangekondigde Nothing Phone (2) wordt voorzien van een Snapdragon 8-processor. Dat laat oprichter Carl Pei vandaag weten op Twitter. De Android-smartphone, die waarschijnlijk van het topmodel voorzien wordt, gaat hiermee de Samsung Galaxy S23 Ultra achterna.

Vanaf de Fira de Barcelona wordt het nieuws de wereld ingeslingerd. Op die locatie vind op dit moment het Mobile World Congress 2023 plaats: één van de grootste technologie-beurzen op aarde.

Nothing Phone (2) volgt Samsung Galaxy S23 Ultra

De Samsung Galaxy S23 Ultra is zonder twijfel hét Android-vlaggenschip van het moment. De smartphone verscheen begin vorige maand en draagt imposante kenmerken met zich mee. Eén daarvan is de ongekende rekenkracht die afkomstig is van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Hoewel we nog niet exact weten om welk model het gaat, volgt de Nothing Phone (2) dat voorbeeld. Carl Pei laat op Twitter een foto zien met Qualcommbaas Cristiano R. Amon. Volledig in voetbalstijl staan de twee mannen met een sportshirt op te foto. De naam is Nothing Phone (2), het rugnummer acht.

Opvallend is overigens wel dat het exacte typenummer niet met de wereld gedeeld wordt. Het zou dus niet alleen om de huidige Snapdragon 8 Gen 2, maar ook om de Snapdragon 8 Gen2+ kunnen gaan. Die laatste chip moet nog verschijnen.

Hoe dan ook is het voor de Nothing Phone (2) wel echt een grote stap vooruit. Vorig jaar bracht het bedrijf zijn eerste Android-smartphone op de markt. Dat model werd toen nog voorzien van een Snapdragen 778G.

Wat weten we over de Android-smartphone?

De Nothing Phone (1) pakte vorig jaar aardig de aandacht. Niet alleen kwam de smartphone van OnePlus-oprichter Carl Pei, maar wist het de markt ook een beetje door elkaar te schudden. Het toestel droeg op de achterkant honderden LED-lampjes met zich mee.

Grote vraag is natuurlijk wel wat het bedrijf met zijn tweede Android-telefoon, de Nothing Phone (2), nog meer kan doen. De geruchten liegen er in ieder geval niet om en lijken al een heerlijk beeld te schetsen.

Benieuwd wat we tot nu toe denken te weten over het model? Je leest het in het onderstaande artikel:

Intrigerende Nothing Phone (2) lekt langzaam uit: alles over de Android-smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen