Een onbreekbare iPhone? Er is slechts een millimeter nodig

Apple rmens 9 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Schade aan het scherm van je iPhone of andere smartphone is nog steeds een van de meest voorkomende defecten. Hoewel Apple’s vaste leverancier Corning iedere jaar weer sterker Gorilla Glass maakt, is de enige mogelijkheid om een praktisch onbreekbare iPhone te maken dikker glas te gebruiken.

Hoeveel dikker? Slechts één millimeter moet genoeg zijn voor een praktisch onbreekbaar smartphoneglas. Tijdens een open dag bij Corning mochten diverse journalisten proberen Gorilla Glass van 1 millimeter dik te breken. Dat lukte niet met een metalen voorwerp en het glas overleefde ook een val van twee meter tijdens een drop test.

Onbreekbare iPhone zou dik zijn

Waarom kiest Apple niet voor dit praktisch onbreekbare glas van een millimeter dik? Omdat het de iPhone behoorlijk dikker zou maken. Een iPhone XS is slechts 7,7 millimeter dik. Daar aan de voor en achterkant een millimeter aan toevoegen, zou voor een aanzienlijk dikker toestel zorgen. Zeker als je je bedenkt dat het geheel slechts 7,7 millimeter dik is. Dat wil Apple blijkbaar niet toe laten nemen.

Daarnaast zijn er nog wel wat praktische bezwaren. Het scherm zou bedekt zijn door een dikkere laag glas die mogelijk niet zo goed beeld doorlaat. Het Gorilla Glass dat nu op de iPhone wordt gebruikt is ongeveer 0,4 millimeter dik. Zowel Corning als Apple zeggen overigens weinig over welke soort glas precies op de iPhone gebruikt wordt. Het bedrijf is een belangrijke partner van Apple en kreeg een forse investering van het bedrijf uit Cupertino.

Gorilla Glass
Klik/tap voor groter.

Opvouwbaar glas ook op de planning

Corning werkt ook aan glas dat flexibel genoeg en dus opvouwbaar is. De schermen van deze smartphones zijn nu nog van een flexibel plastic en niet van glas. Dat maakt ze veel kwetsbaarder dan gewone smartphones die gehard glas hebben. Vraag maar aan Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen