Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 10 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: FUELL Fluid met indrukwekkende actieradius

Elektrische fietsen komen in allerlei verschillende soorten en maten en doorgaans komen de specificaties binnen de verschillende categorieën wel enigszins met elkaar overeen. Soms is er echter een ebike die opvalt door een bijzondere feature, zoals een extra strak design of de mogelijkheid om de wielen helemaal te roteren. Een andere bijzondere ebike is de FUELL Fluid, welke goed is voor een indrukwekkende actieradius van 200 km.

Twee verwijderbare batterijen

De Fluid is gemaakt voor het creëren van emotie en vrijheid. Over het eerste valt te twisten, maar met een actieradius van 200 km heb je wel behoorlijk wat vrijheid om de wereld te verkennen op de elektrische fiets. Om je zo ver te blijven ondersteunen is de ebike uitgerust met twee verwijderbare batterijen, die samen goed zijn voor zo’n 1.008 wattuur aan power. Wanneer ze leeg zijn kun je de fiets met een kabel opladen, maar je kunt ook de batterijen lekker mee naar binnen nemen om op je gemak op te laden.

Fuel Fluid elektrische fiets

Elektrische fiets zonder fietsketting

De twee batterijen zorgen voor energie voor de middenmotor, welke zelf weer goed is voor 100Nm koppel. Samen met de hydraulische remmen en de aanpasbare voorvering zorgt deze voor een aangename rit. Het is meteen ook een stille rit, aangezien de standaard fietsketting is vervangen door een Gates Carbon Drive. Deze riem heeft ten opzichte van een fietsketting ook als voordeel dat hij een stuk makkelijker schoon te houden is. Verder heb je onderweg natuurlijk ook versnellingen nodig en in dit geval kun je aan de slag met acht Shimano Alfine versnellingen.

Fuell Fluid elektrische fiets

Indiegogo project

De FUEL Fluid is op het moment nog een Indiegogo project. De makers hebben een werkend prototype maar hebben wat meer financiën nodig om met de productiefase te beginnen. Er lijkt in ieder geval wel behoorlijk wat interesse te zijn voor de elektrische fiets, gezien het feit dat ze inmiddels 543 procent van het investeringsdoel hebben binnengehaald. Met een investering van 2..545 euro kan ook jij meedoen en krijg je als het goed is ergens in augustus je Fluid opgestuurd. Overigens kun je ook gaan voor een wat snellere variant van de fiets, die je tot 45 km per uur ondersteunt. Officieel wordt het dan wel een speed pedelec, waarvoor je een kenteken nodig hebt.

Hoewel elektrisch rijden met redelijk wat voordelen komt, blijft de actieradius toch voor veel mensen een heikel punt. Niemand heeft zin om binnen de kortste keren weer een batterij te moeten opladen. Gelukkig lukt het bedrijven om het rijbereik steeds meer te verlengen. Deze vier high-end elektrische fietsen komen bijvoorbeeld met een behoorlijke actieradius.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Indiegogo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!