rmens
rmens Tech 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Philips Hue-app: handiger lampen bedienen met zones

Er is een update voor de Philips Hue-app beschikbaar. De app die bij het systeem voor slimme lampen hoort, ondersteunt naast kamers nu ook zones. Deze functie maakt het bedienen van lampen een stuk flexibeler. Zeker als je hele huis voorzien is van Philips Hue.

Het verschil tussen kamers en zones is dat een zone lampen uit verschillende kamers kan bevatten. Een lamp kan ook in verschillende zones zitten. Zo kun je een zone maken met alle plafondlampen of alle apparaten op een verdieping van het huis groeperen.

Philips Hue-app met zones en kamers

Ga in de Hue-app naar InstellingenKamers en zones en tik op Nieuwe maken. In tegenstelling tot een kamer, kun je ook lampen die al zijn gegroepeerd in een zone zetten. Let op, dit is een functie die nog steeds in bèta is. Zones kunnen nog niet worden gebruikt in routines, met een stemassistent of accessoires van een ander merk.

De Woning-app van Apple heeft overigens al langer ondersteuning voor een soortgelijk concept. Je kunt een kamer toevoegen aan een of meerdere zones. Je moet echter nog steeds met een kamer beginnen, terwijl je bij Philips Hue nu een zone uit losse apparaten samen kunt stellen. De zones uit de Hue-app en Woning-app van Apple synchroniseren zover wij hebben kunnen testen niet met elkaar. We verwachten wel dat dit in de toekomst op elkaar afgestemd wordt.

zone homekit 16x9
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!