OnePlus 10 Pro 5G: dit is wanneer hij in Nederland komt

Smartphones Jelle van Es 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerder deze maand waren we in Barcelona op de MWC. Daar krijgen we onder andere de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de OnePlus 10 Pro. En dat beviel wel. Het was alleen de grote vraag wanneer we het nieuwe toestel in Nederland konden halen.

Daar hebben we nu eindelijk het antwoord op. Via een persbericht werd bekendgemaakt dat de OnePlus 10 Pro 5G op 31 maart wereldwijd wordt gelanceerd. Dus ook in Nederland.

De OnePlus 10 Pro 5G komt er aan

De OnePlus 10 Pro 5G wordt op 31 maart op 16 uur Nederlandse tijd gelanceerd. Om dat iets meer onder de aandacht te brengen hebben ze de camera op een ludieke manier getest. De nieuwe smartphone is namelijk uitgerust met een ‘Hasselblad Camera for Mobile’. Deze moet er voor zorgen dat je hele mooie foto’s maakt met de smartphone. Onder het kopje ‘Capture the Horizon’ besloot het bedrijf een paar smartphones de stratosfeer in te sturen en daar foto’s te maken. Op die manier werden de toestellen flink uitgedaagd. Want de foto’s werden gemaakt in omstandigheden met een temperatuur van zestig graden onder nul en hoge windsnelheden. In de onderstaande video zie je hoe dat er aan toeging.

Nu denk ik dat je bij de OnePlus 10 Pro 5G niet zelf zulke foto’s gaat maken. Maar men wil hiermee bewijzen dat de smartphone in staat is om echt hele mooie foto’s te maken. De 10 Pro is het eerste toestel van het bedrijf die gebruik maakt van een camerasysteem dat in volledige 10-bits kleur fotografeert om een natuurlijkere en fijnere weergave van kleur te garanderen in elke foto. De voordelen van fotograferen in 10-bits kleur zijn vloeiendere kleurovergangen in foto’s zonder kleurbanding en de mogelijkheid om 64 keer meer kleur te verwerken dan smartphones die in 8-bits kleur fotograferen. Althans, dat is wat men stelt. Uiteraard moeten we dat zelf gaan beleven.

Moet mooie foto’s maken (Afbeelding: OnePlus)

Pre-order

Mocht je enthousiast zijn over de OnePlus 10 Pro 5G, dan kun je hem dus op 31 maart scoren. Mocht je hem pre-orderen, dan krijg je er ook Buds Pro.

OnePlus 10 Pro preview: voorzichtig tevreden met imposant vlaggenschip

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen