Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus Buds Pro: echte AirPods Pro-killer of dertien in een dozijn?

Volgende week zien we niet alleen de nieuwe OnePlus Nord 2 verschijnen, maar kunnen we naar verluidt ook de OnePlus Buds Pro verwachten. De oordopjes zijn de opvolgers van de eerste generatie buds die serieus de concurrentie aanging met de AirPods van Apple.

De vraag is alleen of deze nieuwe oordopjes dat ook kunnen. OnePlus deelt nieuwe informatie in een interview met CNET en geeft ons alvast een klein voorproefje op dat antwoord.

De OnePlus Buds Pro

Kinder Liu, de baas van de R&D afdeling van OnePlus, heeft meer bekendgemaakt over de OnePlus Buds Pro. In het interview met CNET laat hij bijvoorbeeld weten dat de oordopjes voorzien zijn van drie microfoontjes. Deze zorgen ervoor dat de earbuds Adaptive Noise Cancellation kunnen bieden: een technologie waarmee achtergrondgeluiden weggefilterd worden. Volgens Liu is het mogelijk om geluiden tussen de 15 en 40 decibel te filteren.

OnePlus Buds Earbuds
De OnePlus Buds (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Naast de indrukwekkende functionaliteit zijn de OnePlus Buds ook voorzien van een indrukwekkende accuduur. Logisch, want dat is nu eenmaal waar het bedrijf goed in is. Volgens Liu gaan de oordopjes 38 uur mee, mits je de ruisonderdrukking niet gebruikt. Schakel je de functionaliteit wel in, dan gaan ze 28 uur mee.

Net als zijn voorganger zijn de OnePlus Buds Pro voorzien van een indrukwekkend staaltje snelladen. In 10 minuten zijn je oordopjes weer voldoende opgeladen om 10 uur te kunnen genieten van muziek. Uiteraard wordt dat wel alleen behaald wanneer je het hoesje met een kabel oplaadt, want draadloos is er slechts een laadvermogen van 2W beschikbaar.

AirPods Pro-killer?

Als we het over earbuds hebben, dan valt de term AirPods-killer al snel. Niet heel gek, want de oordopjes zijn razend populair. Toch hebben de OnePlus Buds vorig jaar bewezen echt weerstand te kunnen bieden. In onze grote test, waarin we zes verschillende oordopjes vergeleken, kwamen de oortjes van OnePlus naar boven als winnaar.

Battle of the Earbuds: wat zijn de best True Wireless oortjes van het moment?

De AirPods Pro kunnen we dat betreft ook flink wat concurrentie verwachten van de OnePlus Buds Pro. Al is dat natuurlijk wel heel afhankelijk van de prijs die OnePlus ze geeft. Wanneer we de oordopjes binnen hebben zullen we de test voor je uitvoeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!