OnePlus-oprichter Carl Pei gaat voor zichzelf, brengt eerste product uit

De mede-oprichter van OnePlus, Carl Pei, heeft onlangs een nieuw bedrijf opgezet, genaamd Nothing. Dat is niet niks, of toch wel? Het eerste product van Nothing wordt in ieder geval een setje draadloze oordoppen, maar in de toekomst komen daar nog veel meer soorten producten bij. Die allemaal met elkaar moeten communiceren.

Het nieuwe bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, in China bekend onder de naam Pei Yu, heeft onlangs een investering van 22 miljoen dollar gekregen. 15 miljoen daarvan afkomstig van Google Ventures. Over het nieuwe bedrijf, Nothing, is nog maar weinig bekend. Wel is inmiddels duidelijk dat de primaire focus op audioproducten ligt.

OnePlus-oprichter begint voor zichzelf

In een interview met Bloomberg heeft Pei bekendgemaakt dat Nothing eerst een set draadloze oordoppen uitbrengt. En dat is slechts het begin van de Londense start-up. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er een slim ecosysteem van verschillende producten verschijnt. In het aankomende jaar verschijnen er meer soorten producten. Niet alleen audioproducten, dus. En al die apparaten moet met elkaar kunnen communiceren.

OnePlus 8T
De 8T (Afbeelding: OnePlus)

Nu eerst draadloze oordoppen uitbrengen lijkt een slimme zet te zijn. Die markt is namelijk explosief gegroeid. De laatste tijd brengen heel veel audiomerken dergelijke producten uit, omdat mensen er naar op zoek zijn. Ze hebben die dingen nodig voor online vergaderingen, les achter de laptop of tijdens het sporten, bijvoorbeeld.

Nothing doet het anders

Zo heeft OnePlus, het oude bedrijf van Pei, ook oordopjes uitgebracht. De Nothing-oprichter wil zich echter afzetten van zijn oude bedrijf en stelde eerder al dat veel producten vandaag de dag met reden op elkaar lijken. Zo wil hij met Nothing niet zomaar andermans producten voorzien van een nieuw label. Veel fabrikanten gebruiken vaak dezelfde onderdelen voor hun producten. Dat blijkt ook wel uit de aankondiging over OnePlus en Oppo.

Twee OnePlus Nord toestellen zijn zojuist nóg goedkoper geworden

Of de producten van Nothing ook echt iets gaan worden, dat moeten we nog gaan zien, natuurlijk. Pei wist bij OnePlus echter vaak enthousiasme en nieuwsgierigheid te genereren en die lijn gaat hij ongetwijfeld voortzetten bij z’n nieuwe onderneming.

Bloomberg

Reageer op artikel:
OnePlus-oprichter Carl Pei gaat voor zichzelf, brengt eerste product uit
Sluiten