OnePlus komt met nieuwe betaalbare smartphone (en dit is de naam)

Smartphones Wesley Akkerman 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat OnePlus binnenkort een nieuw en betaalbaar toestel gaat lanceren binnen de Nord-serie. Het nieuwe toestel heet Nord CE 5G, aldus geruchtenmakers. De lekker laat weten dat het bedrijf vaak op het laatste moment de naam voor een smartphone uitkiest. Mogelijk staat de Nord CE dus al voor de deur.

De voorganger van de OnePlus Nord CE 5G verscheen afgelopen oktober. Mocht het inderdaad kloppen dat OnePlus pas heel laat de naam uitkiest, dan verschijnt de opvolger dus mogelijk al op zeer korte termijn. De lekker laat weten dat de naam normaalgesproken pas een maand voor de release uitgekozen wordt. Dat is best interessant, mocht dit gerucht kloppen.

OnePlus Nord CE 5G op komst?

De Nord N10, de voorganger, heeft een Snapdragon 690 5G-processor en een lcd-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hertz. De accu heeft een vermogen van 4.300 mAh en de N10 beschikt over een quadcamera-eiland. De verwachting is dat diens opvolger, de OnePlus Nord CE 5G, minimaal dezelfde specificaties heeft. Aangezien de naam 5G in de opvolger zit, is er de verwachting dat de chipset een upgrade krijgt.

OnePlus Nord CE
OnePlus Nord CE (Afbeelding: Voice)

Omdat de Snapdragon 690-chip nog geen opvolger heeft, kan het zijn dat OnePlus kiest voor een processor uit de 700-serie. Het zou ook kunnen dat de Nord CE 5G straks beschikt over een chipset van concurrent Mediatek. Op moment van schrijven is het behoorlijk gissen; we moeten echt op de fabrikant wachten hiervoor.

Verwachtingen Nord CE 5G

De verwachting is dat de Nord CE 5G net even wat minder groot en zwaar is dan de Nord N10, maar voor de rest zullen de afmetingen niet al te veel afwijken. Daarnaast is het gerucht dat het scherm 6,49 inch groot wordt. Ook moeten er een punchholecamera en een koptelefoonaansluiting aanwezig zijn.

OnePlus Watch: aantrekkelijk ontwerp, pijnlijke software

Nu is er dus nog een hoop onzeker over dit aankomende toestel. Er zijn echter al wel persafbeeldingen gelekt waarop we het toestel al kunnen zien. OnePlus zelf heeft in elk geval nog niets bekendgemaakt. En vooralsnog is het ook nog niet duidelijk wanneer de fabrikant dat wel gaat doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Voice

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen