De OnePlus Nord 2 komt eraan: MediaTek-chip officieel bevestigd

Smartphones Mark Hofman 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus Nord 2 is officieel een feit. Vanmiddag werd het toestel uit de doeken gedaan op het forum van OnePlus, waar het bedrijf bevestigde dat de MediaTek Dimensity 1200 processor in de smartphone zal zitten.

Susie Liu, Head of Strategic Planning bij Nord, schijnt in het bericht iets meer licht op de aankomende processor. Informatie over de lancering van de Nord 2 en de overige specificaties wordt achterwegen gelaten.

OnePlus Nord 2 krijgt MediaTek-chip

Er gingen al lange tijd geruchten over het feit dat de OnePlus Nord CE niet het enige Nord-toestel van 2021 zou zijn. Dat het Chinese bedrijf zo snel met een opvolger zou komen is wel een verrassing.

OnePlus Nord 2 MediaTek
De chip voor de nieuwe smartphone (Afbeelding: OnePlus)

De OnePlus Nord 2 wordt dus voorzien van de MediaTek Dimensity 1200 processor, dat volgens OnePlus zelf als een premium 5G chipset bestempeld kan worden. Susie Liu laat weten dat de processor een duidelijk voorbeeld is van de Never Settle-mentaliteit van het bedrijf. De MediaTek Dimensity 1200 deed het namelijk al uitstekend, maar het bedrijf laat weten dat het er met de OnePlus Nord 2 een schepje bovenop doet.

De nieuwe processor maakt namelijk gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en weet daardoor een stapel een nieuwe functionaliteiten te bieden. Het gaat volgens Liu voornamelijk over features die de gebruikservaring van de consument verbeteren. Wat de OnePlus Nord 2 op dat gebied dan te bieden heeft, dat wordt nog niet gezegd.

Niet de enige, maar wel een goede deal

Met de aankondiging van de OnePlus Nord 2 is de OnePlus Nord CE 5G dus niet het enige toestel uit de Nord-serie van dit jaar. Toch blijft de smartphone een uiterst interessante deal voor de consument. De Nord CE biedt namelijk een hoop handige functionaliteiten en is niet van teveel “onzin” voorzien. Beter gezegd: het toestel is dus erg betaalbaar gebleven.

OnePlus Nord CE 5G: dit is het goedkopere broertje van de Nord

Ben je benieuwd wat de OnePlus Nord CE 5G je te bieden heeft? Lees dan via de bovenstaande link het artikel dat we erover schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen