OnePlus grijpt met nieuwe smartphone naar Oppo’s verleden

Tech Wesley Akkerman 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dat OnePlus en Oppo nauw met elkaar verbonden zijn, is geen geheim meer. De software en hardware groeien steeds meer naar elkaar toe. En nu blijkt zelfs dat het Oppo-zustermerk een telefoonserie overneemt. Tenminste, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Beide bedrijven hebben dit nieuws vooralsnog niet bevestigd.

De geruchten zijn afkomstig zijn Weibo, van het account Digital Chat Station. Dat is een account dat vaker vroegtijdig nieuws lekt over nieuwe smartphones. De telefoonserie waar we het nu over hebben is Ace. Dat is een bekende Oppo-reeks, die twee jaar geleden voor het laatst van een verse update voorzien werd.

Werkt OnePlus aan een nieuwe Ace?

In smartphoneland gaat er dan genoeg tijd voorbij om zo’n serie helemaal te vergeten. Wellicht rekenen Oppo en OnePlus daarop, aangezien de volgende Ace dus waarschijnlijk van het laatstgenoemde merk komt. Onder de motorkap zit mogelijk een MediaTek Dimensity 8100, die vergelijkbaar is met de Qualcomm Snapdragon 888 van vorig jaar.

Oppo Reno Ace
De Oppo Reno Ace 3. (Bron: OPPO)

De focus van de OnePlus Ace wordt waarschijnlijk gaming. Daarnaast komen andere belangrijke onderdelen aan bod, zoals snelladen op 150 watt. Ook is er een camera van Sony, van vijftig megapixel, die voorzien is van optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant is er mogelijk een OLED-scherm van 6,7-inch.

Nog meer specs

Dat scherm krijgt waarschijnlijk een resolutie van 2.412 bij 1.080 pixels en een frontcamera die in het midden zit. De accu heeft naar verluidt een vermogen van 4.500 mAh. Qua specs lijkt de nieuwe Ace op de nog onaangekondigde OnePlus Nord 3. Het zou kunnen dat beide apparaten in feite hetzelfde zijn.

Over de Nord 3 weten we ook al dat die tot 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte krijgt. Het scherm wordt voorzien van een verversingssnelheid van 120 Hertz. De camera achterop wordt vergezeld door een groothoeklens van acht en een monochrome lens van twee megapixel. Het is niet bekend wanneer OnePlus iets aankondigt over de nieuwe Ace.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen