Check hier de onthulling van OnePlus’ nieuwe Android-smartphone

Tech Dennis Mons 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het wordt een belangrijke dag voor de Chinese technologiefabrikant OnePlus. Vandaag presenteert het bedrijf namelijk hun nieuwe Android-smartphone, de OnePlus 11. Maar naast deze grote onthulling kunnen we ook een aantal andere nieuwe producten verwachten.

De OnePlus 11 werd in januari al in China gelanceerd, maar in Europa moesten we er nog even op wachten. Vandaag wordt dan ook met veel bombarie het nieuwe toestel getoond tijdens een livestream.

OnePlus gaat niet alleen met een smartphone

Omdat het toestel al enige tijd uit is in China zijn de specs geen verrassing. Zo weten we dat het toestel draait op de razendsnelle Snapdragon 8 Gen 2-processor. Deze zit ook in de Samsung Galaxy S23, hoewel dat een speciale variant is.

Verder beschikt het toestel over een 6,7 inch OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Ook is nu al bekend dat het een 5.000mAh batterij heeft. Hoe snel je deze op kan laden in Europa is nog niet bekend.

oneplus, oneplus 11, android
Ook verkrijgbaar in deze strakke groene kleur. (Afbeelding: OnePlus)

De OnePlus 10 Pro kon opgeladen worden met 80 Watt. Deze snelheid was in de Verenigde Staten slechts 60 Watt. De 11 kan in China met 100 Watt opgeladen worden, en waarschijnlijk is dat ook hier het geval.

Daarnaast draait de smartphone op Android 13 (gebaseerd op OxygenOS 13). Het bedrijf heeft al aangegeven dat het toestel zeker vier updates krijgt in de aankomende vijf jaar.

Goedkopere Android-variant en meer

Het is zeer waarschijnlijk dat OnePlus ook de 11R-smartphone toont. Het gaat om een goedkopere smartphone met een Snapdragon 8+ Gen 1-chip. Wel heeft ook deze telefoon waarschijnlijk een 6,7 inch-scherm en draait waarschijnlijk ook op Android 13. Aangezien eerdere R-modellen alleen in China en India uitkwamen, is de kans groot dat we de 11R niet in Europa kunnen aanschaffen.

Ook gaat het bedrijf de OnePlus Buds Pro 2 aankondigen. De oordopjes hebben 11mm woofertjes en 6 mm tweeters. Om nog beter geluid te creëren is OnePlus een samenwerking aangegaan met het Deense bedrijf Dynaudio. Ook is de active noise cancelling (ANC) veel beter dan zijn voorganger en kan die tot 48dB geluid dempen.

oneplus 11, oneplus buds pro 2
De OnePlus 11 met de Buds Pro 2. (Afbeelding: OnePlus)

Daarnaast gaat we ook officieel de OnePlus-tablet zien. Er waren van de tablet al wat renders gelekt waarop de enorme camera aan de achterkant zichtbaar is. De tablet heeft een 11,6”-scherm met 2,8K resolutie en een verversingssnelheid van 144Hz. Ook heeft het een Dimensity 9000-chip. Kenners denken echter dat de tablet waarschijnlijk alleen in India uitkomt. Hoogstwaarschijnlijk gaat ook de tablet op Android 13 draaien.

Prijzen van zowel de Android-smartphone, Buds en de tablet zijn nog niet bekend, maar daar horen we vanavond ongetwijfeld meer over.

Check hieronder de livestream die om 15:00 start.

Android vol met verborgen apps, maar hoe kan je ze eigenlijk vinden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen