Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Oppo heeft compact antwoord op de Samsung Galaxy Z Fold 3

Eerder verschenen geruchten over het idee dat Oppo werkt aan een opvouwbare smartphone. En daar verschijnt nu een teaser van. Wat er allemaal wel of niet waar is van eerder gepubliceerde geruchten, is lastig te zeggen. Maar de teaser geeft wel alvast een tipje van de sluier aangaande het design.

Het lijkt erop dat de Chinese fabrikant Oppo binnenkort een antwoord heeft op de Samsung Galaxy Z Fold 3. Het bedrijf plaatste namelijk een teaser op Weibo, de Chinese variant van Twitter, waarin we voor het eerst kennismaken met zijn opvouwbare smartphone. De speciale telefoon draagt voor nu de naam Find N.

Oppo werkt aan opvouwbare smartphone

In de teaser, van vijftien seconden, zien we een opvouwbare smartphone met een groot, extern display. Opvallend is dat het apparaat zeer compact is wanneer je hem dicht houdt. Qua dikte valt het misschien nog wat tegen (als eerste indruk), maar qua hoogte en breedte niet. Dat is een groot verschil in vergelijking met de Z Fold 3.

Oppo Find N
Oppo Find N (Afbeelding: Oppo)

Dat kan een groot voordeel zijn voor de mensen die momenteel wel interesse hebben in opvouwbare toestellen, maar geen groot blok mee willen dragen. De opvouwbare modellen van Samsung (op de Z Flip 3 na wellicht), Huawei en Royole zijn allemaal vrij fors en log en dat spreekt logischerwijs niet iedereen aan.

Groot scherm aan de binnenkant

Ondanks het compacte formaat biedt de Oppo Find N toch een relatief groot scherm aan wanneer je hem openklapt. Dat scherm heeft naar verluidt een verhouding van 4:3 en is waarschijnlijk ook kleiner dan op de Z Fold 3 van Samsung. Dat komt dan weer doordat het lijkt dat de Oppo Find N zeer compact is qua design.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Verder zien we links bovenin het scherm een frontcamera zitten en lijkt het erop dat de vingerafdrukscanner aan de zijkant zit. Daarmee volgt Oppo Samsung nauw qua indeling. In de Weibo-post van het bedrijf staat dat we op 15 december meer te horen krijgen over het toestel. Dat is al over een week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!