Oppo Find X5 Pro: 5 redenen om ’em (niet) te kopen

Tech reviews Mark Hofman 25 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

Met de Oppo Find X5 Pro is het nieuwe vlaggenschip van Oppo officieel een feit. De smartphone is vanaf 11 maart beschikbaar en heeft de consument veel te bieden. Maar hoe goed is het toestel in de praktijk?

De afgelopen week heb ik het genoegen gehad om de Oppo Find X5 Pro alvast te testen als mijn standaard telefoon. In dit artikel zet ik de meest opvallende zaken op een rij.

Oppo Find X5 Pro: 5 dingen die je moet weten

Gistermiddag om 12:00 uur was het eindelijk zover: de Oppo Find X5 Pro werd uit de doeken gedaan. Na maanden van geruchten liet Oppo zelf aan consumenten weten wat de smartphone ze zal bieden. Achter de schermen kregen wij op de redactie al even de gelegenheid om het toestel te testen. Iets dat ik ongeveer een week lang heb mogen doen.

Aan de hand van die ervaring vertel ik je in vijf punten welke dingen je moet weten voor je het toestel (misschien wel) aanschaft.

Oppo Find X5 Pro
Triple-camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#1 Ligt ondanks gewicht lekker in de hand

Met een gewicht van 218 gram kan de Oppo Find X5 Pro te maken krijgen met verkeerde eerste indrukken. Niet alleen de mensen om mij heen, maar ook ikzelf merkte de eerste keer vooral op dat de smartphone best wel zwaar is. Wie het toestel echter enige tijd gebruikt zal voornamelijk opvallen dat deze, ondanks het pittige gewicht, toch echt wel lekker in de hand ligt.

Het is best wel knap van Oppo dat dit gewicht op dagelijkse basis niet de show steelt. Het feit dat je vinger perfect langs het camerasysteem glijdt, het toestel premium aanvoelt en dat hij stevig in de hand ligt, zijn zaken die meer opvallen. Laat je dus zeker niet afschrikken zodra je het toestel een keertje vast hebt gehouden.

#2 Batterij-game volledig on point

Xiaomi, OnePlus en Oppo zijn hét bewijs dat de Chinezen het batterij-spelletje echt wel onder de knie hebben. Iets dat ook duidelijk terug te zien is bij het nieuwe vlaggenschip waar ik afgelopen week mee mocht spelen. De Oppo Find X5 Pro is voorzien van een 5000mAh batterij die je makkelijk anderhalf tot twee dagen op sleeptouw weet te nemen. Al is dat een periode die je waarschijnlijk niet overbrugt door de fantastische oplader die meegeleverd wordt.

Het begint bijna op een commercieel artikel te lijken, maar ik ben echt fan van SuperVOOC. De oplaadtechnologie zorgt ervoor dat smartphonebatterijen in een compleet ander daglicht worden gezet en toestellen ook daadwerkelijk anders gebruikt worden. De combinatie tussen de 5000mAh batterij van de Oppo Find X5 Pro en het laadvermogen van 80W is een genot. De batterij is binnen enkele minuten weer voldoende opgeladen om er een hele dag mee te doen. Zelfs wanneer je deze draadloos oplaadt met een vermogen van 50W. Al heb je voor die laatste wel een aparte dock nodig.

Oppo Find X5 Pro
Klokken lopen gelijk! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Uitstekend beeldscherm voor Oppo Find X5 Pro

Het beeldscherm van het nieuwe vlaggenschip van Oppo is een imposante. 6.7-inch groot, een WQHD+-resolutie en een pixeldichtheid van 525ppi. Tel daar nog eens de variabele verversingssnelheid van 120Hz bij op en je weet dat wat je in huis hebt goed is.

Het spelen van games of kijken van films is wel echt een genot op de Oppo Find X5 Pro. Soms valt het bij dit soort merken nog wel een beetje tegen, maar laat je bij het nieuwe vlaggenschip niet tegenhouden. Het toestel neemt het direct op tegen topmodellen als de Galaxy S22 en de iPhone 13 Pro (Max). Niets mis mee, dus.

#4 Voorzien van MariSilicon X

Het zal niet voor iedere gebruiker een punt van interesse zijn, maar het is wel goed om te weten. De Oppo Find X5 Pro is voorzien van de MariSilicon X-imaging NPU. Deze chip zorgt ervoor dat foto’s en video’s verwerkt worden. Klinkt misschien niet heel spannend, maar levert je als consument wel echt voordelen op.

Dankzij de introductie van MariSilicon X, en de toepassing ervan op de Oppo Find X5 Pro, is het mogelijk om in realtime 4K RAW-video’s te schieten. Daarbij is het ook mogelijk om in de nachtmodus video’s te schieten in een 4K-resolutie. Die kwaliteit is overigens uitstekend, al is een kleine lichtbron wel echt vereist.

Oppo Find X5 Pro
Mooi wit is niet lelijk (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Erg pittig prijsje

De Oppo Find X5 Pro voelt aan als een volledig vlaggenschip en maakt op verschillende fronten indruk. Ik test smartphones altijd blind zover dat kan, wat simpelweg inhoudt dat ik het prijskaartje pas op het allerlaatste moment bekijk. Hierdoor weet ik direct of een toestel de juist prijs heeft of iets te duur is.

Ondanks zijn indrukwekkende specificaties en het goede ontwerp, schrok ik persoonlijk toch wel van het prijskaartje van €1299.

Oppo Find X5 Pro: kopen of laten liggen?

De Oppo Find X5 Pro is een van de lekkerste smartphones die ik de afgelopen jaren van het merk heb mogen testen. Alles bij dit toestel lijkt te kloppen en kan de markt wel echt flink opschudden. Mocht het niet zo zijn dat je met een adviesprijs van €1299 het toestel wel echt onbereikbaar maakt voor een hele grote groep consumenten.

Zeker gezien de huidige status van Oppo in Nederland. Het merk heeft een grote groep fans en doet het goed in Azië. In Europa, en zeker in Nederland, valt er nog grond te winnen. Een smartphone van €1299 gaat het trucje in ieder geval niet doen. Al is het al, omdat de consument bij zulke bedragen sneller zal grijpen naar datgeen wat hij of zij kent.

Oppo Find X5 Pro
6.7-inch beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Of de Oppo Find X5 Pro een doorslaand succes gaat worden weet ik niet. Dat het toestel echt ongelofelijk goed is wel.

Oppo Find X5 Pro

Oppo

8.5 Score

Pluspunten

  • Ontwerp
  • Batterij
  • Beeldscherm
  • Camerasysteem
  • Prestaties

Minpunten

  • Gewicht
  • Prijskaartje

De Oppo Find X5 Pro is een van de lekkerste smartphones die ik de afgelopen jaren van het merk heb mogen testen. Alles bij dit toestel lijkt te kloppen en kan de markt wel echt flink opschudden. Mocht het niet zo zijn dat je met een adviesprijs van €1299 het toestel wel echt onbereikbaar maakt voor een hele grote groep consumenten. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen