Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Oppo’s gelekte opvouwbare smartphone komt ons wel heel bekend voor

De Chinese fabrikant Oppo zit niet stil achter de schermen en prepareert mogelijk een opvouwbare smartphone met een herkenbaar design. Mogelijk gaat het apparaat meer lijken op de Huawei Mate X2, terwijl er ook elementen van de Samsung Galaxy Z Fold 3 aanwezig zijn. Onthoud dat we tot nu toe alleen nog maar met geruchten te maken hebben.

Oppo is een smartphonefabrikant die tot op heden nog geen eigen opvouwbare smartphone heeft uitbracht. Dat is niet uniek: slechts een handjevol fabrikanten hebben dat wel gedaan. Wel heeft het bedrijf een oprolbare telefoon gepresenteerd (of tenminste: een prototype daarvan), dus het is niet zo dat het niet werkt aan afwijkende modellen voor smartphones.

Oppo’s eigen opvouwbare smartphone

Daarnaast kwam het eerder al naar buiten dat de fabrikant werkt aan een opvouwbaar model. En daar lijken nu meer details over bekend te zijn, afkomstig van Digital Chat Station op Weibo. Zo moet het scherm van het vermeende model 7,8- tot 8-inch groot worden en beschikken over een verversingsnelheid van 120 Hertz. Ook is er mogelijk een qhd-resolutie aanwezig.

Smartphones OPPO Reno6
Camerasysteem van de Oppo Reno6 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Onder de motorkap zit naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 888-processor. Het camerasysteem heeft waarschijnlijk een hoofdcamera van vijftig megapixel, terwijl de camera voorop toegang krijgt tot 32 megapixel. Ook moet er aan de zijkant een vingerafdrukscanner zitten en is mogelijk meteen ColorOS 12 met Android 11 als basis aanwezig.

Het design lijkt op…

Verder laat het Weibo-account weten dat Oppo het designelementen overneemt van zowel de Huawei Mate X2 als de Samsung Galaxy Z Fold 3. De afmetingen zijn mogelijk gelijk aan de telefoon van Huawei. Het design lijkt naar verluidt op de opvouwbare smartphone van Samsung.

Mocht dit kloppen, dan krijgt de opvouwbare telefoon van Oppo dus een groter scherm dan de Z Fold 3 van Samsung. Helaas is er nog geen bevestiging vanuit China, dus moeten we het doen met deze lading geruchten. Mogelijk verschijnt het toestel volgend jaar al, dus heel lang hoeven we niet meer te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!