De 3 bijzondere producten die Oppo toont tijdens MWC23

Tech Jeroen Kraak 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het kan je niet ontgaan zijn: deze week is Mobile World Congress in Barcelona gestart. Bijna alle tech-bedrijven tonen hun nieuwste producten. Ook Oppo is aanwezig en heeft verschillende gadgets uit de doeken gedaan, waaronder een echte AirTag-concurrent.

Oppo is een van de grootste tech-bedrijven van de wereld. Niet alleen lanceert het onder zijn eigen naam producten. Ook is deze Chinese gigant het moederbedrijf van OnePlus, Vivo en Realme. Het is dus interessant om te zien waarmee het op de proppen komt. Zo gaat het de concurrentie aan met de AirTag van Apple.

Oppo toont tijdens MWC Apple AirTag-concurrent en meer

Tijdens het Mobile World Congress heft Oppo verschillende nieuwe producten gepresenteerd. maak kennis met een router, AR-bril en een alternatief voor de AirTag van Apple.

Oppo Wi-Fi 6 Router AX5400

Wie denkt dat Oppo alleen maar smartphones maakt, heeft het mis. Het bedrijf ontwikkelt naast het benoemde Apple AirTag-alternatief ook routers zodat je nog snellere internetverbindingen hebt. De Wi-Fi 6 Router AX 5400 is daar een voorbeeld van. Het is de eerste die de AX-5400-standaard ondersteunt.

Hierdoor levert het razendsnel zowel een 2.4GHz- als een 5GHz dual-band-signaal. Dit moet daarnaast ook nog een bredere dekking en meer stabiliteit opleveren.

Oppo Air Glass 2

Xiaomi is niet de enige die in Barcelona een AR-bril laat zien, ook Oppo heeft er een in de aanbieding voor de toegestroomde pers. De Oppo Air Glass 2 om precies te zijn. Dat is met het uiterlijk vrijwel het enige wat we weten want het Chinese merk houdt de kaarten op de borst wat betreft de specs.

Oppo Air Glass 2
De AR-bril van Apple. (Afbeelding: Oppo)

De Oppo Air Glass 2 is volgens het merk de eerste AR-bril met SGR . Het moet daarmee vooral zichtcorrectie ondersteunen. Maar er zijn echter nog een aantal andere functies zoals het navigeren, ter plekke vertalen en telefoongesprekken voeren.

Zero-Power Tag: het Apple AirTag-alternatief

Deze speciale techniek wil Oppo gebruiken om voorwerpen te laten te communiceren met het netwerk. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een AirTag van Apple, maar dan zonder een op te laden batterij. Hierdoor raak je dus echt nooit meer wat kwijt.

Natuurlijk ben je vast benieuwd hoe dit Apple AirTag-alternatief kan werken zonder dat je energie nodig hebt. Deze tag haalt energie uit radiogolven. Helaas zal je nog wel even moeten wachten op deze nieuwigheid, want Oppo laat tijdens het MWC alleen een prototype zien.

Mobile World Congress 2023: alle smartphones, gadgets en het nieuws uit Barcelona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen