OPPO verbergt selfiecamera op indrukwekkende wijze in het scherm

Smartphones Mark Hofman 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar de eerste generatie in-screen selfiecamera’s niet heel erg goed waren, lijkt OPPO met de tweede generatie te stunten. Het bedrijf geeft een voorproefje van de verborgen camera en de uitwerking is, op z’n minst, indrukwekkend te noemen.

Het bedrijf heeft de komst van de in-screen selfiecamera zelf naar buiten gebracht. Zo heeft het bedrijf een aantal foto’s naar buiten gebracht en is er ook een video te zien waarin het unieke systeem schittert. Niet alleen is de selfiecamera van OPPO bijna niet te zien, maar dit keer is ook de kwaliteit van de foto’s een feestje te noemen.

OPPO verbergt selfiecamera

Eind vorig jaar werd de ZTE Axon 20 5G gelanceerd. Een unieke smartphone, gezien dit het eerste model was met een selfiecamera onder het beeldscherm. Innovatie wordt altijd gewaardeerd, maar de uitwerking was helaas niet zo goed. Het camerasysteem was hier en daar nog best zichtbaar en de kwaliteit van de selfies was niet heel goed. Daar brengt OPPO, met zijn volgende generatie camerasysteem, wel verandering in. Niet heel verrassend, want in 2019 liet het bedrijf tijdens het Mobile World Congress al een voorproefje zien.

OPPO selfiecamera
Makkelijker lezen (Afbeelding: OPPO)

OPPO heeft logischerwijs een apart laagje over het camerasysteem gelegd, waardoor deze niet meer zichtbaar is. Dat laagje is overigens voorzien van een zelfde pixeldichtheid als de rest van het beeldscherm (400ppi), waardoor de selfiecamera niet snel zichtbaar is. Dat is prettig, want op deze manier kunnen consumenten eindelijk genieten van een zogeheten all-screen design. Je film, serie, boek of comic wordt dus niet meer verstoord door een gat in het scherm of een lompe notch.

Kwaliteit van de foto

Zoals gezegd is ook de kwaliteit van de foto’s die de selfiecamera maakt aanzienlijk verbeterd. Al moeten we dat natuurlijk nog wel zelf ondervinden. OPPO heeft bij zijn aankondiging zelf een foto afgeleverd en die ziet er in ieder geval goed uit. Al is wel goed te zien dat er hier en daar iets met de kleuren gedaan is.

OPPO selfiecamera
De kwaliteit van de foto (Afbeelding: OPPO)

OPPO heeft onlangs overigens ook nieuw oordopjes op de markt gebracht: de Enco Air. Benieuwd wat we daar van vinden? Lees via deze link dan zeker even de review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen