Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

OPPO Find X4 wordt mogelijk de snelst ladende telefoon ooit

De OPPO Find X3, het absolute topmodel van de Chinese smartphonemaker, krijgt waarschijnlijk pas in maart 2022 een opvolger. Toch lekt er nu al een specificatie uit die deze smartphone, mocht hij er echt komen, zeer interessant gaat maken.

GSMArena meldt vandaag namelijk dat de volgende smartphone uit de populaire serie van OPPO de snelst ladende telefoon ooit kan worden. Damn!

OPPO Find X4 gaat door het dak

Het komt van ver, maar het nieuws is binnen. Via GSMArena komen we achter een bericht van Digital Chat Station die hij op Weibo, een Chinese variant van Twitter, heeft gezet. Daarin laat de tipster, die een verdomd goede reputatie heeft op dit gebied, weten wat dat OPPO Find X4 voor elkaar kan krijgen. Het zou namelijk zomaar eens de smartphone kunnen zijn met het grootste laadvermogen dat we tot nu toe gezien hebben.

Oppo Find X3 Pro
Het imposante beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Een paar maanden geleden onthulde OPPO een 125W-oplader die het gebruik van de moderne smartphone volledig in een nieuw jasje zou kunnen zetten. Alleen was er nog geen smartphone die er ook daadwerkelijk gebruik van zou kunnen maken. Daar kan de OPPO Find X4, die in maart 2022 verwacht wordt, dus verandering in kunnen brengen. De smartphone zal in dat geval binnen twintig minuten tot 100% opgeladen kunnen worden. Sneller dan welke smartphone ter wereld dan ook.

Echt de eerste?

Er zijn inmiddels al een aantal bedrijven die, net als OPPO, de mogelijkheid voor 125W laden hebben laten zien. Er zijn alleen nog geen smartphones die ook daadwerkelijk gebruikmaken van die technologie. Gezien OPPO zijn vlaggenschip altijd in maart laat zien, is de kans groot dat we dus nog een aantal maanden moeten wachten. Het zou in theorie dus zomaar kunnen zijn dat er een ander merk de eerste smartphone met deze laadsnelheid op de markt brengt. Maar tot die tijd lijkt de OPPO Find X4 de eerste te worden. Al is officiële bevestiging er nog niet.

Xiaomi komt met 200W opladen: hoe slecht is het voor je smartphone?

Het Chinese Xiaomi heeft overigens nog iets veel gekkers aan de wereld laten zien. De techgigant komt met een technologie waarmee je met een vermogen van 200W op zou kunnen laden. Maar hoe goed of slecht is dit voor je smartphone? Collega Wesley legt het je in het bovenstaande artikel uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!