Sneller internet in je thuiskantoor: Netgear lanceert nieuwe Wifi 6-router

Smart Home Jelle van Es 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netgear komt met de Orbi Pro WiFi 6 Mini. Het is een product die vooral bedoeld is voor kleine bedrijven, maar kan ook perfect gebruikt worden wanneer je een thuiskantoor hebt gerealiseerd en gebruik wil maken van goed internet.

De Orbi Pro WiFi 6 Mini is een dual-band mesh-systeem, waarbij je een combinatie hebt tussen een router en een satelliet. Op die manier heb je overal in je huis of je kantoor een goede internetverbinding.

Snel internet voor je thuis kantoor met de Orbi Pro WiFi 6 Mini

De Orbi Pro WiFi 6 Mini biedt een snelheid tot 1,8 Gbps en moet in de basis-versie een ruimte van 250 m2 voorzien van goed en stabiel internet. Je kunt echter ook voor een setting kiezen met twee satellieten. Je kunt zo’n tweede satelliet er bij kopen of gelijk kiezen voor een setup met twee satellieten. De basis-versie gaat 299 euro kosten, terwijl de setup met twee satellieten 399 euro kost. Daarmee zorg je er voor dat je een gebied van 625 m2 van goed internet voorziet. Die laatste lijkt dus echt voor een bedrijfspand te zijn, terwijl je de eerste versie alsnog goed thuis kan gebruiken.

Voor het kleinere kantoor (Afbeelding: Netgear)

Het voordeel van de Orbi Pro WiFi 6 Mini voor het thuiswerken in het thuiskantoor is dat je geen problemen krijgt met netwerkoverbelasting. Als er meerdere mensen gebruik maken van het internet, dan blijft alles soepel lopen. Daarnaast maakt de router gebruik van de nieuwste databeveiligingsprotocol en kunnen er meerdere netwerken gecreëerd worden. Zo kan er een apart netwerk voor thuiswerken worden opgezet, maar ook een losse voor tijdens het studeren of een netwerk voor gastgebruikers. De setup beschikt verder over vier gigabit ethernet LAN-poorten in elke satelliet en drie LAN-poorten in de router. Hierdoor kunnen bedrade apparaten, zoals printers, scanners of camera’s, eenvoudig en veilig aangesloten worden op het netwerk.

Maakt gebruik van Netgear Insight

Tot slot wordt de Orbi Pro WiFi 6 Mini geleverd met een 1-jarig abonnement op NETGEAR Insight Premium of Pro. Daarmee kan de beheerder op afstand netwerkparameters wijzigen, zoals SSID, VLAN en DHCP Subnet, op het Orbi mesh-systeem. Ook dat moet weer voor een betere beveiliging zorgen. De nieuwe router moet binnenkort beschikbaar zijn in Nederland. Zoek je iets puur voor een thuissituatie zonder dat er gewerkt wordt, dan is deze setup interessant.

Netgear Orbi Wifi 6 RBK353 biedt overal internet voor degelijke prijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen