Overwatch 2 en Diablo 4 slaan 2021 helaas volledig over

In 2019 was ik nog op de laatste fysieke Blizzcon. Daar werd toen de onthulling gedaan van zowel Overwatch 2 en Diablo 4, die bovendien op dat moment speelbaar waren en zeer goed aanvoelden.

Toen werd al wel duidelijk dat men voorlopig nog wel even bezig was met de games. Een release in 2020 konden we sowieso vergeten, maar we hadden eigenlijk wel verwacht dat of Overwatch 2 of Diablo 4 in 2021 zouden verschijnen. Maar op dat gebied hebben we nu slecht nieuws.

Overwatch 2 en Diablo 4 slaan 2021 over

Activision Blizzard maakte dit zelf bekend tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Daarin werd duidelijk dat je zowel Diablo 4 als Overwatch 2 niet tijdens dit jaar hoeft te verwachten. En dat is misschien maar goed ook dat dat nu duidelijk is gemaakt. Over twee weken wordt namelijk de digitale versie van de Blizzcon gehouden. En we hadden van te voren wel verwacht dat we tijdens dat evenement meer informatie zouden krijgen over wanneer we de games konden verwachten. Maar dat lijkt nu niet het geval te zijn.

Diablo 4
Diablo 4 (Afbeelding: Blizzard)

Dat betekent overigens niet dat we niks hoeven te verwachten van Diablo 4 en Overwatch 2. Het is namelijk alweer anderhalf jaar geleden dat we iets van de beide titels hebben gezien. De kans is groot dat we tijdens de digitale Blizzcon een nieuwe trailer van beide games te zien krijgen en er wellicht ook iets wordt getoond van de gameplay van de titels. Ondanks dat Blizzard vaak erg lang doet over hun games, laten ze vaak in vroeg stadium zien waar ze mee bezig zijn.

Goed op weg

Volgens Activision Blizzard zijn beide games goed in ontwikkeling en moet het er voor zorgen dat er in 2022 (dat hopen we althans) twee goede games worden afgeleverd. Naast deze game zou er naar verluid ook gewerkt worden aan een Diablo 2 Remaster. Wellicht dat die eerst nog verschijnt.

Reageer op artikel:
Overwatch 2 en Diablo 4 slaan 2021 helaas volledig over
Sluiten