Mark Hofman
Mark Hofman Tech 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het IJslandse paard dat tijdens je vakantie… je e-mail schrijft?

We zitten dagelijks vol energie het internet af te speuren om de meest bizarre ontwikkelingen te ontdekken. We zijn dus zeker wat gewend, maar soms weten ook wij het even niet meer. Vandaag in Wat krijgen we nu weer: een paard dat je e-mails kan schrijven…

Dit verhaal verdient een beetje uitleg, want het klinkt misschien nog vreemder dan het eigenlijk al is.

IJslands paard schrijft je e-mail

Om het toerisme in IJsland omhoog te krikken heeft Visit Iceland, de VVV-variant van dat land, een leuke promotie bedacht. In samenwerking met technologie-experts en paardentrainers zorgen ze ervoor dat vakantiegangers helemaal tot rust kunnen komen. Ze hebben het namelijk voor elkaar gekregen om je out-of-office e-mail, die je tijdens je vakantie gebruikt, door een paard te laten schrijven. Ik word gek.

In de onderstaande video krijg je een goede indruk van het project. De IJslandse paarden zijn dusdanig goed getraind dat je baas het niet door zou hebben dat je out-of-office e-mail door het dier geschreven is. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de paarden op de hoogte zijn van populaire woorden. En het mooiste van alles: het kost je nog geen paardendrol ook!

Om gebruik te kunnen maken van de dienst moet jij jezelf aanmelden bij de desbetreffende instantie. Op deze website kan jij een formulier invullen en je eigen persoonlijk out-of-office e-mail ontvangen. Eentje die dus, laten we het voor de duidelijkheid nog eens zeggen, geschreven is door een paard naar keuze.

Kijkje achter de schermen

Het verhaal is natuurlijk te bizar voor woorden, maar niet minder leuk. Sterker nog: hoe dit project samenkwam is best wel een interessant verhaal. Precies om die reden is er een video online gezet waarin je mee genomen wordt achter de schermen. Je ziet dus niet alleen hoe de paarden getraind zijn, maar ook hoe het grote toetsenbord in elkaar is gezet.

How Iceland’s Horses Learned to Type Emails from Inspired By Iceland on Vimeo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het IJslandse paard dat tijdens je vakantie… je e-mail schrijft?
Sluiten