Zo speel je Palworld gratis (maar pas op voor deze speciale versie)

Games Jeroen Kraak 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Palworld is de hit van dit moment, ook wel bekend als ‘Pokémon met geweren’. Toch moet je voorzichtig zijn waar je het speelt, aangezien er ook nep-versies in omloop zijn.

Hoewel 2024 nog maar net is begonnen, lijkt Palworld waarschijnlijk de titel van meest verrassende game van het jaar te claimen. Niemand had gedacht dat we zo lang over een game zouden praten waar we vorig jaar amper van hadden gehoord.

Dit heeft allemaal te maken met het design van het spel. De monsters in Palworld lijken enorm veel op Pokémon, en je kunt ze net zoals bij Pokémon vangen door er een bal naartoe te gooien.

Pas op voor nepversies van Palworld voor Android of iPhone

Desondanks is Palworld veel meer dan Pokémon. Het is een open-wereld survivalgame. Je kunt de Pals een basis voor je laten bouwen en je moet ervoor zorgen dat je overleeft terwijl je op verkenning gaat. Het heeft eigenlijk het beste van verschillende games in één spel gestopt, en het werkt behoorlijk goed. Hier vind je alvast wat tips.

Het is logisch dat je waarschijnlijk ook geïnteresseerd bent om Palworld te spelen. Toch moet je dat niet op je smartphone doen. Dit zijn namelijk geen echte versies, waarschuwen de makers. Op X melden ze dat deze apps niet van hen afkomstig zijn. “Pas alsjeblieft op en download deze apps niet. Dit kan leiden tot diefstal van je gegevens of fraude.”

Zo speel je Palworld gratis (maar pas op voor deze speciale versie)
Pokémon-kloon Palworld speel je nog beter dankzij deze tips (Afbeelding: PocketPair)

Zo speel je het spel veilig (en gratis)

Gelukkig zijn er andere manieren om Palworld veilig te spelen. De eerste is via de PC. Je kunt de game aanschaffen via Steam, waar de game €28,99 kost. Dat lijkt misschien veel geld, maar in vergelijking met een AAA-game valt dat best mee.

Toch is er ook een manier om Palworld helemaal gratis te spelen. De game is namelijk te vinden op Xbox Game Pass Ultimate. Houd er wel rekening mee dat het spel zowel op Xbox als PC nog in de betaversie zit. Er kan dus nog flink wat veranderen aan het spel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen