Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ duikt diep in Pamela Anderson (en we zijn net zo verbaasd als jij)

Pamela Anderson is na jaren weer hot, maar dan op een andere manier. Een nieuwe Disney+-serie over haar en Tommy Lee komt eraan.

Pamela Anderson kennen we natuurlijk vooral van Baywatch. In een rood badpak wist de blondine vooral in slow motion flinke indruk te maken. Na de serie nam haar populariteit langzaam af, maar nu is ze weer volop in het nieuws. De reden: een nieuwe serie op Disney+ over de actrice.

Pamela Anderson en de beruchte video

Pamela was door Baywatch een van de grootste sekssymbolen in de jaren ’90. Toch ging het allemaal pas echt los toen een voorplantingsinformatiefilm van haar en drummer Tommy Lee op het internet belandde. Tegenwoordig lekken er wel meer natuurfilms van beroemdheden op het internet, maar de twee Amerikanen waren een van de eerste tijdens het wilde westen van het internet. Voor Disney+ genoeg reden om daar verder in te duiken. Natuurlijk wel op het Star-kanaal, want de serie is waarschijnlijk niet geschikt voor jonge kijkertjes. Maar goed, zoiets link je natuurlijk niet direct aan Disney.

Disney+ beschrijft de serie als volgt: “Pam & Tommy is gebaseerd op een bijzonder echt verhaal over de sekstape van Pamela Anderson en Tommy lee. De VHS die bij hun thuis lag, werd gestolen door een ontevreden aannemer. Het veranderde van nieuwsgierigheid tot een wereldwijde sensatie toen de band in 1997 online verscheen. Een verhaal over liefde, misdaad en een waarschuwing in een serie van acht afleveringen. Deze verkent de kruising tussen privacy, technologie en beroemdheid en gaat terug naar de oorsprong van reality-tv zoals we dat nu kennen. En dat alles door een video die bedoeld was voor twee mensen die uiteindelijk door miljoenen is gezien.

Tommy Lee heeft er geen moeite mee

De serie is dus gebaseerd op de gebeurtenissen, maar de twee hoofdrolspelers hebben er zelf geen rol in. Zo speelt Lily James Pamela Anderson en Sebastian Stan Tommy Lee.

Die laatste heeft er overigens geen moeite mee. “Laat iedereen maar weten dat wij het éérst hebben gedaan. Voor de Kardashians, voor een wie anders. Laat ze maar weten dat wij het internet als eersten hebben doen crashen,” vertelt hij in een interview.

Je moet nog even wachten op de serie, want vanaf 5 februari is deze te zien op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!