Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders seizoen 6: dit schrijven de media over de Netflix-knaller

Het heeft even geduurd, maar eindelijk staat het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders op Netflix. De reviews zijn nu binnen.

Peaky Blinders is een wat rare titel op Netflix. Hoewel Peaky Blinders voor een deel gemaakt wordt door BBC, telt Netflix het tegenwoordig toch als een eigen original. Doordat de titel deels in het Verenigd Koninkrijk is gemaakt, was de serie daar ook als eerste te zien. Netflix-abonnees moesten dan ook nog even wachten op het laatste deel. Gelukkig kunnen zij nu ook naar de serie kijken op de streamingdienst.

Een nieuw seizoen Peaky Blinders

In het nieuwe seizoen van Peaky Blinders is het rijk van Tommy Shelby aan het wankelen. Dat komt mede door de dood van Aunt Polly. Actrice Helen McCrory overleed het afgelopen jaar en eerder lieten de makers al weten dat het laatste seizoen een eerbetoon aan de vrouw wordt.

Netflix schiet kogel door de kerk: Squid Game krijgt tweede seizoen

In de familie Shelby gaat het van kwaad tot erger. Michael is woedend en verwijdt Tommy’s ambitie. Ondertussen is Arthur nu echt verslaafd aan opium en Tommy’s vrouw Lizzie wil dat haar man meer voor zichzelf en zijn gezin zorgt in plaats van het bezighouden met smokkelen. Ondertussen heeft Tommy zelf last van toevallen en dus staat zijn hele leven op het spel in het laatste seizoen.

Fantastische beoordelingen voor de Netflix-serie

Hoewel sommige series veel te lang doorgaan, lijkt dit niet het geval te zijn voor Peaky Blinders. Op het moment van schrijven scoort het zesde seizoen van Peaky Blinders 100 procent op Rotten Tomatoes. Ook bij het grote publiek is het laatste seizoen een succes. Daarbij staat de meter op 90 procent.

We hoeven je dus niet meer te vertellen dat de recensenten allemaal positief zijn over het nieuwe seizoen van Peaky Blinders. Maar toch is het interessant om te zien wat ze er precies over zeggen. En waar kunnen we nu beter beginnen dan in Groot-Brittannië en dan speciaal The Daily Mail. “Het is er allemaal. Het geweld, de platten petten, de kapsels, de Birmingham burr, de hedendaagse muziek, de slo-mo en de sombere sfeer.” The Times is het daar roerig mee eens: “We zullen het moeten missen als het afgelopen is.”

Netflix gaat vol voor de uitzendrechten van Formule 1

Maar goed, ook over de oceaan weten ze het nieuwe seizoen van Peaky Blinders te waarderen. “Doordrenkt van bloed, gedrenkt in whisky en verlicht in broeierige poelen van geel en grijs. Peaky Blinders is sfeertelevisie-escapisme met een bevredigend historisch tintje,” aldus Decider. Beter zouden ook wij het niet kunnen beschrijven.

De toekomst

Seizoen lijkt het laatste deel van de serie te zijn, maar als we iets geleerd hebben is dat makers nooit de deur definitief dichtdoen. Toch hoeven we ons niet helemaal zorgen te maken, want er komt sowieso nog een film. Deze staat gepland voor 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Peaky Blinders seizoen 6: dit schrijven de media over de Netflix-knaller
Sluiten