[REVIEW] Philips 499P9H: Huge-ass monitor voor werk of gaming

Games Jelle van Es 4 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

Voor mijn dagelijkse werkzaamheden gebruik ik een fijne Macbook. Handig om op elke plek en op elk moment mijn werk te doen. Maar tegelijkertijd heb ik op kantoor een tweede scherm staan en werk ik thuis vaak nog op mijn Windows-desktop pc. Het voordeel daaraan is dat je meer beeldscherm hebt om al je dingen te kunnen doen. Zo vind ik het fijn om in een apart scherm altijd de livestatistieken van de verschillende sites te zien of Slack open te hebben om zo te communiceren met mijn collega’s. Als je echt veel ruimte hebt en een huge ass scherm wilt hebben, dan is de Philips 499P9H voor jou gemaakt.

Om heel eerlijk te zijn heb ik bij het aanvragen van dit reviewexemplaar een grote fout gemaakt. Dit is namelijk zo’n groot ding, dat ik daarna eigenlijk nooit meer normaal op een standaardscherm kan werken. Daarnaast heb ik met dit scherm mijn werkkamer ruim een week moeten barricaderen. De doos is zo groot dat er nauwelijks meer iets in paste. Maar tegelijkertijd was het ook wel heel vet om met de Philips 499P9H aan de slag te gaan.

Philips 499P9H

De Philips 499P9H is een 49 inch scherm dat is voorzien van 32:9 SuperWide scherm, waarmee je een resolutie van iets meer dan 5120 bij 1440 haalt. Het komt er op neer dat het gewoon een belachelijk groot ding is waar je echt alles op kunt doen wat je wilt.

Philips 499P9H

In mijn test heb ik hem voor twee dingen gebruikt. Ten eerste heb ik er een tijdje op gewerkt. Het scherm is zo groot dat je makkelijk tussen de drie en vier grote tabbladen op kwijt kan. Je hebt de ruimte van twee tot drie schermen, maar dan gewoon in één huge ass scherm, zonder dat je met randen te maken hebt. Het is in eerste instantie wat overweldigend en ik kreeg er een beetje de slappe lach van, zo groot was het, maar uiteindelijk werkte het gewoon heel erg fijn. Het is wat dat betreft echt een perfect alternatief voor een setup met twee of drie losse schermen, waar tussen je sleept.

Philips 499P9H

Voor iemand die altijd een berg aan USB-devices heeft, is het goed om te weten dat er een aantal USB 3.1-C-Dockingsysteem in zit om je devices op te laden of direct te gebruiken met je desktop pc. Met name vond ik dit handig om gewoon mijn smartphone op te kunnen laden zonder dat ik daar een aparte port voor nodig had vanuit mijn pc.

Daarnaast is het een monitor die gewoon goed oogt. Hij maakt gebruik van een HDR 400-technologie, waardoor kleuren heerlijk van het beeldscherm afspatten. Ook flikkert alles niet zo en werkte het curved-systeem eigenlijk heel goed. Bij sommige curved-schermen moet ik wennen, maar met de Philips 499P9H had ik daar geen last van.

Philips 499P9H

Naast de werkzaamheden heb ik de monitor ook getest met een paar games. Nu lijkt me dit niet het meest ideale scherm om een shooter te spelen. Daarvoor is het niet overzichtelijk genoeg en is de refreshrate niet helemaal je van het. Maar wanneer je wat meer slow-paced games wilt gaan spelen, dan werkt het perfect. Zo heb ik het scherm getest met games als Total War: Three Kingdoms, Civilization VI en De Sims 4 (dankzij het nieuws van dat de game gratis was toch maar weer gaan spelen). Het zijn games waarbij het tempo laag is en je dankzij het grote scherm enorm veel kan zien en doen. Het maakt de beleving een stuk plezierig en zorgde er voor dat ik heel wat uurtjes met de games heb doorgebracht. Wat mij betreft heeft zo’n groot scherm voor dit soort games zeker een meerwaarde.

Philips 499P9H

Zodoende is de Philips 499P9H voor hen die graag multitasken met verschillende schermen en/of uren kan doorbrengen met games die niet zo hoog tempo vereisen. Naast de games die ik genoemd heb, kan ik me voorstellen dat het ook heerlijk werkt met een MMORPG. Dan heb je met het grote scherm net wat meer ruimte om al je vaardigheidsiconen te plaatsen. Het is een scherm dat in eerste instantie veel te groot oogt en overdreven is, maar uiteindelijk gaat het moeilijk zijn om na dit monster weer over te schakelen op een kleiner scherm.

Het scherm is onder andere hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen