Philips Hue laten samenwerken met je Samsung smart-tv: zo doe je dat

Televisies Jeroen Kraak 28 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Philips Hue is de ideale gadget om je huis om te toveren tot een Smart Home, maar het is ook de ideale assistent om van je huiskamer een bioscoop te maken. Tenminste, als je een Samsung smart-tv hebt.

Hoe fijn is het dat je met slimme verlichting je huis precies in de sfeer kan brengen die je wil? Dat doe je heel eenvoudig met je Smart Home-app op je telefoon. Daarmee stuur je de lampen van Philips Hue heel simpel aan.

Maar het is ook al een tijdje mogelijk om je Samsung Smart-tv te verbinden met Philips Hue. Het is nu echter nog makkelijker en toegankelijker om dat te doen, door een aantal nieuwe functies. Maar hoe doe je dat nu precies en is het echt nuttig?

Philips Hue synchroniseren met je Samsung smart-tv

Philips Hue en Samsung werken al een tijdje samen om je tv-ervaring te verbeteren. Het licht in je huis wordt afgestemd op de content en kleuren die je op je scherm krijgt te zien. Je kan het vergelijken met Ambilight op reguliere Philips smart-tv’s.

Sinds 2022 is er een speciale Sync TV-app beschikbaar op je Samsung smart-tv. Hiermee synchroniseert Philips Hue de verlichting met de televisiecontent. Toch is er wel een flink nadeel aan die app: die kost eenmalig 129,99 euro.

Zo werkt Philips Hue optimaal samen met je Samsung smart-tv
Philips Hue bij je televisie. (Afbeelding: Signify)

Een flinke uitgave voor een app, waarbij je niet eens weet of het een echte toevoeging is voor je Smart Home. Zoiets wil je toch eerst proberen. Gelukkig is dat makkelijker dan ooit, omdat het straks ook mogelijk is om een maandelijks abonnement af te sluiten voor 2,99 euro per maand.

De vernieuwde Sync TV-app van Philips Hue wordt uitgerold op de Samsung Q60 Series en betere QLED-tv’s van het merk. Als eerste komt die naar de 2024-modellen en later is deze ook beschikbaar voor de dus ietsjes oudere televisies.

Dit kan je er allemaal mee

Zijn die kosten voor je geen probleem? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd wat je er precies mee kunt. Zoals gezegd synchroniseert de app de lampen met wat er op je smart-tv te zien is. Het werkt met native streaming-apps op je tv, zoals Netflix en Disney+, maar ook met apparaten die je via een HDMI-kabel verbindt. Dat betekent dat ook tijdens het gamen of naar het kijken van reguliere tv de kleuren letterlijk van je scherm afspatten.

Hoewel dit allemaal automatisch gaat door middel van de Philips Hue Sync TV-app, kan je ook de instellingen handmatig aanpassen. Zo verander je simpel de intensiteit of helderheid. Daar komen met de vernieuwde app nog meer opties bij voor je Samsung smart-tv.

Zo werkt Philips Hue optimaal samen met je Samsung smart-tv
Sfeertje hoor! (Afbeelding: Signify)

In tegenstelling tot de vorige versie is dit straks te doen zonder dat je de serie of film hoeft te pauzeren. Bovendien is er de keuze uit nog meer verlichtingmodi en stel je simpel in wanneer het moet starten en stoppen.

Daarnaast is het bij de nieuwe app ook mogelijk om automatiseringen voor meerdere apparaten te maken. Dit zijn slimme profielen die je in staat stellen om andere Smart Home-apparaten te koppelen zodat je een nog betere ervaring krijgt.

Zo krijgen sommige Samsung smart-tv’s uit 2024 een speciale Muziekmodus, waarbij het licht reageert op de muziek die wordt afgespeeld. Handig dus dat je die slimme speakers ook meteen kan verbinden.

Philips Hue combineren met je Samsung smart-tv

Goed, zo combineer je dus simpel je Samsung smart-tv met je Philips Hue-verlichting. Maar welke lampen zijn nu echt een toevoeging voor je thuisbioscoop en hoe gebruik je het allemaal?

Gelukkig heeft Philips Hue exemplaren die prima bij je Samsung smart-tv passen. Zo kun je de speciale Play lightbars en Play gradientstrips prima bij je beeldscherm zetten/monteren voor een optimale verlichting.

Naast de lampen, heb je ook de Philips Hue Bridge nodig. De Bridge is het brein van het verlichtingssysteem en je kunt hier tot vijftig lampen aan verbinden. Je Samsung smart-tv maakt hierdoor verbinding met de Sync TV-app. Zo ben je helemaal klaar voor je volgende Netflix-serie.

Philips Hue, Wiz en Nanoleaf: de beste slimme lampen van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen