Photoshop: personen selecteren wordt fluitje van een cent

Apple rmens 28 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Onder de naam Sensei werkt Adobe aan functies die machine learning gebruiken. Dat klinkt hip, maar wat heb je er concreet aan? Een goed voorbeeld is het automatisch geven van namen aan lagen in Photoshop of zoeken van foto’s. Maar er is meer mogelijk.

Zo wordt het in Photoshop een fluitje van een cent om mensen te selecteren. Adobe werkt namelijk aan een functie die je met één klik een persoon laat selecteren om bijvoorbeeld de achtergrond te veranderen.

Nieuwe Photoshop-functie: Select Subject

Dit was tot nu toe alleen mogelijk met plug-ins zoals Akvis SmartMask en Fluid Mask. Wie die niet heeft, moet de pen-tool of lasso gebruiken om een selectie te maken en dat is veel klikwerk. Door kunstmatige intelligentie te gebruiken, wil Adobe het een stuk makkelijker maken. De functie “Select Subject” kan met één klik een of meerdere personen selecteren. Je hoeft zelfs geen ruwe selectie te maken, dat doet Photoshop voor je.

In bovenstaande video toont Adobe een eerste versie. Het werkt al aardig, maar nog niet perfect. Gelukkig is de selectie later handmatig aan te passen en heeft Adobe nog even tijd om het geheel te perfectioneren. De functie komt in een volgende versie van Adobe Photoshop CC, maar wanneer is nog niet bekend (Via: Engadget)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen