Elektrische motor met de prachtige looks van een café racer

Elektrische auto's Rutger Houweling 28 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De elektrische motor begint langzamerhand terrein te winnen. Niet dat we er al veel op de weg zien, maar fabrikanten zoals Honda en Toyota zien er toekomst in. En dat geldt ook voor custom bouwers, want deze elektrische café racer zien wij maar al te graag op de weg.

Honda omgetoverd tot elektrische motor

Terwijl de research & development afdeling van Honda druk bezig is om de CB4 Interceptor verder ontwikkelen, zien designers Pablo Baranoff Dorn en Alex Guliyants het liefst een andere motor. De twee guys hebben een Honda 125cc Cafe Racer van een elektrische motor voorzien en gaat door het leven als de Model Electric Cafe Racer 1. Dit is toch een WANT?

elektrische motor

De body is van koolstofvezel gemaakt waardoor de café racer licht (70 kilogram) en sterk is. In het frame is een 7500W motor en 2100Wh batterij verwerkt. Deze combinatie zorgt ervoor dat je zo’n 120 kilometer kunt cruisen en een topsnelheid van 100 kilometer per uur haalt. Een enkeltje Amsterdam – Arnhem is dus prima te doen.

Begin 2018 in productie

Op de motor vind je natuurlijk geen analoge tellers. De ‘gastank’ is van een digitaal scherm voorzien waarop je alle informatie kunt raadplegen. Aan de rechterkant is een kleine opbergruimte waar je wat gear zoals een zonnebril kwijt kunt. Het is de bedoeling dat de elektrische cafe racer begin 2018 in productie gaat dus houd de site van de fabrikant goed in de gaten.

Een elektrische motor
elektrische motor

Om toch nog even in te gaan op de futuristische Honda CB4 Interceptor die wij eerder in dit artikel aanstipten. De ventilator van deze nieuwe Honda zet de kinetische energie van de motor om in elektriciteit voor het infotainment touchscreen. Scheelt toch weer een accu die daarvoor nodig is. En gezien de groeiende interesse in elektrische motoren zijn wij een speciaal dossier gestart voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen