Is het al laat? Plan je bericht in voor de volgende ochtend

Apps Sabine Schults 18 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je niemand storen op de late avond? Geen probleem. Plan je berichtjes gewoon in voor de volgende dag. WANT-redacteur Sabine legt je uit hoe je dit voor elkaar krijgt op je Android-telefoon.

Ben je iets vergeten te vertellen of te vragen? Vaak kan dat wel wachten tot de volgende ochtend. Daarom is het superhandig dat je berichten op Android kan inplannen. Zo stoor je de ontvanger niet in zijn vrije tijd en hoef je niet bang te zijn dat je het de volgende dag vergeet. Twee vliegen in één klap.

Bericht inplannen op Android

Open de Berichten-app van Google of Samsung op ej Android. Zet het bericht klaar dat je wil versturen, maar druk nog niet op Verzenden. Op Samsung-toestellen kies je bij het plusje voor Bericht plannen. Bij andere telefoonmerken gebruik je de Berichten-app van Google en kies je bij voor Sturen plannen. Vul een datum en tijdstip in en druk op Gereed.

Google Berichten geeft uit zichzelf drie opties weer, namelijk een bepaald tijdstip in de ochtend, middag of avond. Selecteer een van deze opties of voer een ander moment in. Zo kan je ook alvast de verjaardagsfelicitaties inplannen voor je vrienden. Geen reden om ooit nog te laat te zijn met feliciteren door je Android.

WeChat Microsoft
Verschillende messaging apps (Afbeelding: Unsplash)

Hoe zit het met WhatsApp?

Allemaal leuk en aardig, maar wie verstuurt er nog sms’jes? Helaas biedt WhatsApp op Android nog niet officieel de mogelijkheid om berichten in te plannen. Met een externe app ka je dit echter alsnog voor elkaar krijgen, maar dit is niet de meest veilige methode.

De SKEDit-app voor Android kan ze bijvoorbeeld voor je inplannen, maar heeft daarvoor wel de volledige toegang nodig tot je telefoon. Ook mag er geen pincode, patroon of wachtwoord ingesteld zijn, omdat de app anders niets kan verzenden. Daar gaat je beveiliging. We hopen daarom dat de makers van WhatsApp snel met een eigen oplossing komen.

Hoe WhatsApp verdwijnende berichten flink kan verpesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen