Play is een fantastische applicatie voor de die hard YouTube-gebruiker

Apps Wesley Akkerman 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel YouTube meer dan genoeg functies aanbiedt om je lang op het platform te houden, kunnen sommige functies wel een update gebruiken. Dat gebeurt nu ook, maar die update verschijnt niet vanuit Google. In plaats daarvan heeft een externe ontwikkelaar nu een app uitgebracht die het leven gemakkelijker maakt.

YouTube biedt al opties aan voor het bewaren van video’s die je later wil bekijken. Maar die manier laat wat te wensen over, dacht ontwikkelaar Marcos Antonio Tanaka. Tanaka bracht namelijk een app uit voor iOS, iPadOS en macOS waarmee het bewaren van video’s een stuk fijner gaat dan je gewend bent.

YouTube-video’s voor later bewaren

De app van Tanaka heet Play. Je downloadt hem vanuit de App Store. De app is niet gratis, maar kost je eenmalig 1,99 euro. Met Play sla je YouTube-video’s op voor later, net zoals je dat zou doen met het opslaan van artikelen in bepaalde apps. De app downloadt de video’s die je opslaat niet, dus ga daar ook niet van uit.

Youtube Google
Het videoplatform (Afbeelding: ANP/Rob Engelaar)

Het is dus niet zo dat je de video’s offline bekijkt. In plaats daarvan slaat Play de URL van de video in kwestie op, zodat je die kunt aanklikken wanneer je wil. De links kun je vervolgens voorzien van tags, zodat je voor jezelf een handig overzicht creëert. Je kunt dus een soort persoonlijke database maken van video’s.

Ondersteuning voor iCloud

Play biedt daarnaast ondersteuning aan voor shortcuts, waardoor je enkele processen ook kunt automatiseren. Alle opgeslagen video’s (of eigenlijk: URL’s) synchroniseer je gemakkelijk tussen je iPhone, iPad en Mac dankzij de iCloud-ondersteuning. Zo heb je dus altijd alles bij de hand wanneer je ergens naar op zoek bent.

YouTube-video’s importeren gaat bovendien gemakkelijk en kan op verschillende manieren. Je doet dat via het deelmenu of door een URL te slepen. Vervolgens kun je via de tags snel filteren en sorteren wanneer nodig. Bovendien is er ook een widget beschikbaar, waardoor je razendsnel video’s bekijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

App Store

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen