PlayStation 4 maakt veel lawaai: zo los je het op

De kans is groot dat wanneer je een PlayStation 4 in huis hebt staan, dat hij vandaag de dag niet meer zo stil is in vergelijking met het moment dat je hem aanschafte. Daarnaast zou het ook goed kunnen dat de spelcomputer heel snel heel erg warm wordt. De kans dat er echte problemen ontstaan, die is nogal klein. Maar het is wel vervelend als je je audio set zo open moet draaien om ├╝berhaupt iets te horen. Mocht je zitten met het probleem van de PlayStation 4 maakt veel lawaai, dan is dit de oplossing.

PlayStation 4 maakt veel lawaai: zo los je het op

Als het probleem van de PlayStation 4 maakt veel lawaai je bekend voorkomt, dan heb je waarschijnlijk te maken met een PlayStation 4 die heel wat stof heeft lopen happen. Dat betekent niet dat je een smerig huis hebt: stof komt simpelweg overal voor en het is haast onmogelijk om te voorkomen dat het stof niet in de PlayStation 4 komt. Gelukkig kun je het oplossen door de fan van de console schoon te maken.

PlayStation 4 maakt veel lawaai

Dat gaat het makkelijkste bij de PlayStation 4 Pro. Daar haal je gewoon de bovenkant er vanaf en dan zie je gelijk de fan zitten. Haal daar voorzichtig het stof weg en vervolgens kun je de klep er weer op zetten en heeft het hopelijk geholpen.

PlayStation 4 maakt veel lawaai: de ‘oude’ PS4

Mocht je dit probleem hebben en beschik je over een eerste generatie PlayStation 4, dan is het iets lastiger. De fan van deze console zit wat meer verstopt en het is nodig om hiervoor de PlayStation 4 open te schroeven. Daarmee vervalt automatisch de garantie, maar de kans is groot dat die al weg is, aangezien het om een ouder model gaat.

Voor het uitvoeren van deze actie heb je naast een gewone schroevendraaier ook een zogenaamde T8-schroevendraaier nodig. De onderstaande video legt stap voor stap uit wat je moet doen.

Hopelijk lukt dit met het ‘PlayStation 4 maakt veel lawaai’-probleem. Wil je meer lezen over gamen? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
PlayStation 4 maakt veel lawaai: zo los je het op
Sluiten