WANT to Have: de vijf beste speakers voor onder de douche

Smart Home Ilona Braam 30 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Onder de douche zingen is waarschijnlijk altijd al een ding geweest, voordat er überhaupt officiële douches bestonden. Mensen voelen nu eenmaal de noodzaak om hun zangkunsten te laten horen als ze alleen zijn in de badkamer. Om de rest van het huis wat tegemoet te komen, raden we een douche speaker aan. Zo kun je echt genieten van muziek onder de douche en wordt jouw gezang meteen ook wat verdoezeld.

UE Roll 2

De UE Roll 2 is een compacte speaker, die heel goed tegen water kan. Je zou hem zelfs mee kunnen nemen naar het zwembad om hem als frisbee te gebruiken. Onder de douche doet hij het ook prima en het kleine apparaatje levert behoorlijk wat volume voor zijn formaat.

Daarnaast is hij ook nog eens schokbestendig, mocht hij onverhoopt een duik maken in de badkamer. De speaker komt in verschillende vrolijke kleurtjes, waarvan er sommige om de één of andere reden duurder of minder duur zijn. Naast de UE Roll 2 zijn ook de Wonderboom en Boom 2 van Ultimate Ears speakers die je onder de douche mee kunt nemen. Deze zijn wel wat duurder dan de Roll 2.

UE Roll 2

Prijs: 84 euro

Philips Shoqbox BT2200

De Philips Shoqbox BT2200 is gemaakt om overal mee naartoe te kunnen nemen, dus ook onder de douche. De Bluetooth speaker is volledig waterdicht en blijft lekker drijven. Je zou hem dus ook mee kunnen nemen in bad, waar hij meteen als boot voor je badeendje kan fungeren. De Showbox is verder uitgerust met een microfoon zodat je in bad handsfree kunt bellen en de batterij zou zo’n vijf uur mee moeten gaan.

Philips Shoqbox BT2200 speaker

Prijs: 69,95 euro

Polk Audio Swimmer Duo

Ook de Polk Audio Swimmer Duo kan tegen een duik en kan zo’n 30 minuten tot een meter diep ondergedompeld worden. De rubberen buitenkant is gemaakt om druppels te absorberen en hij is verder helemaal verzegeld tegen stof en modder.

Hij komt met een soort staart, waarop een zuignap is bevestigd. Hiermee kun je hem makkelijk aan van alles vastmaken. Om een stereo effect te creëren, kun je twee Swimmers aan elkaar koppelen om je badavontuur nog spannender te maken.

Polk Audio Swimmer Duo

Prijs: 55 euro

JBL Charge 3 speaker

Ook de JBL Charge 3 is een handige speaker om mee te nemen onder de douche. Je kunt er zelfs tot drie smartphones of tablets tegelijkertijd aan koppelen via Bluetooth, mocht je dat willen. De speaker is wel wat duurder dan de rest, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Zo gaat de batterij bijvoorbeeld maar liefst 20 uur mee en komt hij met dubbele passieve radiatoren om je muziek tot leven te brengen. Ook hier kun je weer meerdere speakers aan elkaar koppelen als je bijvoorbeeld een multiroom effect wilt creëren en je kunt hem meteen ook gebruiken om je smartphone mee op te laden.

JBL Charge 3

Prijs: 139 euro

Hercules WAE Outdoor 04Plus

De Hercules WAE is de goedkoopste speaker op de lijst, maar hij komt wel met een IP66 certificering, waar de andere speakers een IP67 certificering hebben. Dat betekent dat hij wel in de douche bij je kan hangen, maar je hem beter niet kunt onderdompelen in bad.

De passieve driver zorgt voor de bastonen, terwijl de speaker verder heldere en krachtige muziek levert. De batterij gaat zo’n 12 uur mee en het bereik is 10 meter, voor als je een extra grote badkamer hebt of zodat iemand je op afstand kan vervelen door met je muziek aan de haal te gaan.

Hercules WAE Outdoor 04Plus

Prijs: 39 euro

Over douchen gesproken.. als je er ook van houdt om onder de douche te genieten van een lekker koud biertje, heb je absoluut deze bier-houder nodig. Hij zorgt ervoor dat je biertje niet al te warm wordt en je hebt altijd een plek om je versnapering te laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen