Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 27 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Vijf redenen om (niet) voor een Audi A3 te kiezen

De Audi A3 is een compacte auto uit het middensegment en is gebaseerd op het Volkswagen Golf platform. Omdat bij dit platform de motoren dwars geplaatst worden, brak de A3 Audi’s traditie van in de lengte geplaatste motoren. Het is een wat goedkopere Audi en concurreert onder andere met de Peugeot 307, Opel Astra en de BMW 1 serie. Dit zijn de redenen waarom je wel of juist niet voor de Audi A3 moet gaan.

Onderstel goed in balans

De Audi A3 beweegt zich prettig en vederachtig door het verkeer. In bochten blijft hij behoorlijk plat op de weg en het onderstel blijft lekker in balans. Hierdoor kun je nog steeds op hoge snelheid soepel door bochten schieten en voel je goed aan hoe ver je hierin kunt gaan. De vering is redelijk stug, maar wordt nooit echt oncomfortabel.

Audi A3

Kwaliteitsmiddenklasser

Hoewel de A3 één van de goedkopere modellen is van Audi, krijg je nog steeds de kwaliteit en luxe waar Audi om bekend staat. Dit komt bijvoorbeeld door de met zorg uitgekozen en uitgevoerde details zoals subtiele chroomaccenten en LED lampen. De cockpit is minimalistisch vormgegeven, maar ziet er high-tech en krachtig uit.

Audi A3

Genoeg mogelijkheden om je eigen Audi A3 samen te stellen

De ene A3 is de andere niet en dat is maar goed ook. Audi geeft je behoorlijk wat mogelijkheden om de auto helemaal uit te rusten zoals jij dat wilt. Je bepaalt alles van de motor, versnellingsbak, koplampen, bekleding en aandrijving tot bijvoorbeeld waar je infotainmentsysteem mee uitgerust moet zijn.

Audi A3

Uitschuivend beeldscherm van mindere kwaliteit

Het dashboard is voorzien van een display, dat met de druk van een knop in en uit het dashboard kan schuiven. En hoewel dit je een high-tech gevoel geeft is het display zelf wel wat minder. De resolutie van het scherm is niet al te hoog en het display reageert soms wat traag. Misschien dat Audi er daarom voor heeft gekozen het scherm in het dashboard te verstoppen.

Audi A3

Krap voor achterste passagiers

Hoewel de Audi A3 een compacte auto is, heb je voorin toch verrassend veel ruimte. Helaas voor de passagiers achterin gaat dit verhaal niet op. Vooral langere mensen zullen het moeilijk krijgen als de reis wat langer duurt.

Zoals gezegd is de Audi A3 een concurrent van de Opel Astra. Bekijk ook de vijf redenen waarom je wel of juist niet moet kiezen voor een Opel Astra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!