Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 mei 2021

PlayStation 4: indrukwekkende cijfers onthullen de populairste exclusive

Ondanks dat de PlayStation 5 al een half jaar op de markt is, blijft de PlayStation 4 ongekend populair. Uiteraard heeft dat voor een deel te maken met het feit dat de PS5 nergens te krijgen is. Maar ook is het zo dat er op de PS4 natuurlijk heel veel toffe games zijn.

Eén daarvan vierde onlangs zijn vijfde verjaardag: Uncharted 4: A Thief’s End. En vanuit het blog dat Naughty Dog heeft geplaatst, blijkt dat dit de populairste exclusieve game op de PlayStation 4 is.

Uncharted 4 het grootste succes op de PlayStation 4

Althans, als we af mogen gaan op de cijfers die zijn gegeven. En cijfers geven doet Sony bijna nooit van de PlayStation 4, waardoor het een beetje appels met peren vergelijken is. Toch is het indrukwekkend om te zien dat Uncharted 4: A Thief’s End vijf jaar na zijn lancering door maar liefst 37 miljoen gamers is geprobeerd. Dat zijn gamers die de game op dag één in huis hebben gehaald, maar ook hen die hem later uit de budgetbak hebben gevist, hem binnen hebben gehaald via PlayStation Plus vorig jaar of het geluk hebben wel een PS5 te bezitten. Dan is het namelijk mogelijk om vanuit de PlayStation Plus-collectie de game bij een actief abonnement binnen te vissen.

Met zo’n 110 miljoen verkochte PlayStation 4’s wereldwijd (en zo’n acht miljoen PlayStation 5-exemplaren) betekent dus dat een derde van al die bezitters de game heeft geprobeerd. En dat is maar goed ook, want Uncharted 4 is wat ons betreft een absolute aanrader. Zelfs al is de game vijf jaar oud.

De toekomst van de reeks

De grote vraag is nu natuurlijk waar de toekomst ligt van de reeks. Uiteraard wordt de PlayStation 4 langzaam maar zeker achter ons gelaten, maar het zou niet verkeerd zijn als er een nieuw deel op de PlayStation 5 verscheen. Met Uncharted: The Lost Legacy liet de ontwikkelaar al zien dat een spin-off ook erg tof is.

Uncharted The Lost Legacy review: veel meer dan een tussendoortje

Reageer op artikel:
PlayStation 4: indrukwekkende cijfers onthullen de populairste exclusive
Sluiten