OnePlus gaat Apple achterna en komt met geniaal AirDrop-alternatief

Apps Mark Hofman 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus gaat Apple achterna met zijn gloednieuwe app. Het bedrijf lanceert Clipt waarmee het makkelijker wordt om bestanden te delen met andere apparaten. De smartphonemaker komt simpel gezegd met een alternatief voor AirDrop.

AirDrop is een handige dienst waarmee je bestanden, met slechts één druk op de knop, met andere Apple-apparaten deelt. Iets wat Clipt dus ook gaat doen, maar dan wel voor een breder publiek.

OnePlus gaat Apple achterna met Clipt

In tegenstelling tot AirDrop wordt het met Clipt mogelijk om bestanden te delen tussen allerlei apparaten. Dat houdt in dat jij foto’s en documenten dus niet alleen naar een ander OnePlus-toestel kan verplaatsen. Het platform is niet alleen beschikbaar voor Windows en Mac, maar ook voor Linux. Het maakt in deze dank ook helemaal niet uit of de bestanden afkomstig zijn van een Android-apparaat of een Apple-apparaat. Het is hierdoor ook mogelijk om de inhoud van je klemboord, net als bij iOS-apparaten, te delen. Vandaar de naam Clipt, dus.

OnePlus doet hiermee wel echt iets goeds. Mensen die thuis bijvoorbeeld een Windows-computer hebben staan, maar gebruikmaken van een iPhone kunnen AirDrop niet optimaal benutten. Iets dat met behulp van Clipt dus wel kan. Het enige nadeel is alleen wel dat mensen met een iOS-apparaat nog heel even moeten wachten. De app is namelijk vandaag voor alle platformen verschenen, maar de iOS-applicatie laat nog heel even op zich wachten.

Wanneer jij gebruik wil maken van Clipt, en dus bepaalde bestanden van het ene platform naar het andere platform wil sturen, moet je de applicatie dus wel op beide apparaten geïnstalleerd hebben.

Met behulp van Google

OnePlus blijft een bedrijf dat gericht is op Google’s Android en daarom is het niet gek dat je een Drive-account nodig hebt om gebruik te maken van de app. Wanneer jij bestanden in Clipt zet zal er een apart mapje aangemaakt worden binnen Google Drive. In dat mapje worden tot wel tien gekopieerde bestanden staan. Toch is het goed om te weten dat OneLab, het nieuwe softwareteam van OnePlus, een manier gevonden heeft om de gegevens te versleutelen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand de inhoud van je klemboord kan zien. Zelfs OnePlus niet.

OnePlus Watch ruilt grootste pluspunt in voor deze nieuwe functie

Benieuwd naar Clipt? Op deze OnePlus website krijg je meer informatie over de dienst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen