Zo reserveer je een PlayStation 5 bij webwinkel Coolblue

Games Jelle van Es 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren waren er een aantal gamers die geluk hadden. Het was hen gelukt om een PlayStation 5 te bestellen bij Bol.com. Daar was hij echter binnen drie minuten volledig uitverkocht, waardoor je nu weer naar alternatieven moet zoeken.

Wellicht dat één van die alternatieven te vinden is bij Coolblue. Zij kiezen er voor om de PlayStation 5 niet in de losse verkoop te gooien, maar komen met een lotingsysteem, waardoor je op een andere manier kans maakt op de nieuwe spelcomputer.

Zo scoor je een PlayStation 5 bij Coolblue

Voor die actie is er nu een pagina geopend op Cooblue die in principe alles uitlegt. Daarbij stellen ze dat er zo’n 300.000 consumenten geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van de PlayStation 5. En dat zij uiteindelijk 1600 exemplaren tot hun beschikking hebben. Wanneer ze die exemplaren in de losse verkoop zouden gooien, dan zou enerzijds de website overbelast raken en anderzijds het binnen een halve minuut uitverkocht zijn.

De loting bij Coolblue (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Dus daarom heeft Coolblue besloten om de PlayStation 5 weg te geven via een lotingsysteem. En daar wil het bedrijf op een alternatieve manier een slaatje uitslaan. Het is namelijk niet mogelijk om je gewoon in te schrijven. Nee, het bedrijf wil zijn app promoten en vraagt daarom geïnteresseerden om die te downloaden. Vervolgens moet je in de app op zoek gaan naar de PlayStation 5, waarbij je overigens niet de kale versie kunt kopen. Je moet het doen in combinatie met een accessoire, zodat het bedrijf meer aan je kan verdienen. Vervolgens schrijf je je voor 8 maart in met de grote, groene ‘Schrijf me in’-knop op de productpagina in de app. Daarna hoor je op 8 maart via de mail of je de spelcomputer daadwerkelijk kan bestellen.

Webwinkels willen er meer uithalen

Het ziet er naar uit dat men bij de verkoop van de PlayStation 5 er telkens wat meer uit wilt halen. Zo heeft Nedgame er voor gekozen om enkel de spelcomputer in een grote bundel te verkopen. Dan krijg je bij de spelcomputer drie games en een controller, maar betaal je er wel 800 euro voor, wat een flinke investering is.

Slecht nieuws voor uitslapers: PlayStation 5 was vanochtend te koop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen