PlayStation 5-controller heeft pittig trilletje, maar hij is uit te zetten

Pop-Culture Sabine Schults 5 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5-controller beschikt over een indrukwekkend staaltje technologie, maar voor iedereen die gek wordt van dat getril is er goed nieuws: je kan het gewoon uitzetten. Hoe je de innovatieve haptische feedback (en de adaptieve triggers) uitschakelt, leggen we je in dit artikel uit.

De vernieuwde trilfunctie in de DualSense-controller van de PlayStation 5 zorgt voor een ultieme ervaring, maar kan op sommige momenten ook ontzettend irritant zijn. Al is het maar omdat de zenuwen gelijk inslaan bij iedere trilling tijdens het spelen van je favoriete shooter. De haptische feedback is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd.

PlayStation 5: zo schakel je controller-trillingen uit

Mocht je het getril van je PlayStation 5-controller zat zijn, overweeg dan eerst om de trilfunctie op een lagere stand te zetten. De feature biedt in sommige games toch net dat beetje extra spelbeleving. Tijdens een potje Call of Duty: Warzone ben je de feature echter liever kwijt dan rijk. Het aanpassen van de trillingen werkt zo.

Start je PlayStation 5 op en navigeer naar de instellingen (te herkennen aan de tandwiel naast je avatar). Scrol naar beneden en druk op Accessoires. Vervolgens ga je naar Controller (algemeen). Om de haptische feedback wat lager te zetten, ga je naar de Intensiteit van trilling en selecteer je Zwak (of Gemiddeld). Wil je helemaal van het getril afop je PlayStation 5? Selecteer dan Uit.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en voor deze moet je oppassen)
(Afbeelding: Reet Talreja / Unsplash)

Zo zet je de adaptieve triggers uit

De adaptieve triggers zorgen ervoor dat er een soort spanning om de triggers (L2 en R2) komt te staan. Dat moet een meeslependere ervaring opleveren tijdens het schieten van een pijl en boog in een game als Horizon: Forbidden West. Ook in een shooter merk je deze weerstand. Als je deze feature uit wil zetten op je PlayStation 5, kan dat op de volgende manier.

In hetzelfde gedeelte van de controllerinstellingen kun je de adaptieve triggers van de PlayStation 5 aanpassen. Ga naar Controller (algemeen) en kies voor Intensiteit van triggereffect. Ook deze feature kun je volledig uitschakelen of minder krachtig maken.

De 7 grootste games die 2023 op z’n kop gaan zetten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen