Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 11 nov 2021

PlayStation 5 op de kop tikken? Dat gaat de komende tijd alleen maar moeilijker worden

De PlayStation 5 is een dusdanig succes dat de nieuwe console niet aan te slepen is. Mede dankzij de chiptekorten krijgt Sony het al tijden niet voor elkaar om iedere consument te voorzien. Iets dat de komende tijd alleen maar erger gaat worden.

Althans, dat is het nieuws dat Bloomberg vandaag naar buiten brengt. Sony zou naar verluidt wederom niet aan de eigen verwachting kunnen voldoen, omdat het chiptekort nu eenmaal zijn tol eist. Meer dan het bedrijf gehoopt had, in ieder geval.

PlayStation 5 nog lastiger te krijgen

Sony gaat volgend jaar een miljoen minder PlayStation 5-exemplaren produceren dan het bedrijf had gehoopt. Het plan was om tussen april 2021 en maart 2022 maar liefst 16 miljoen units van de band te laten rollen. Bloomberg meldt vandaag door middel van bronnen dat Sony hier niet aan kan voldoen en dus 15 miljoen exemplaren produceert. Een miljoen mensen gaan de komende tijd dus wederom misgrijpen.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Kamil S / Unsplash)

Volgens het artikel heeft dit voornamelijk te maken met problemen binnen de logistiek, al levert ook het verkrijgen van specifieke componenten problemen op. De grootste aanleiding van dat laatste probleem is uiteraard het wereldwijde chiptekort. Het logistieke probleem heeft vooral te maken met het vaccin voor het coronavirus. De onderdelen van de PlayStation 5 komen soms later binnen, omdat het medicijn voorrang krijgt.

Sony heeft de voorspelling gedaan dat het 22.6 miljoen PlayStation 5-modellen zou kunnen verkopen voordat het nieuwe financiële jaar begint. Dat jaar gaat vanaf april 2022 van start en het wordt volgens productiepartners en ingewijden wel heel lastig om die voorspelling waar te maken.

Sony opent online winkel

Ondanks de problemen komt Sony wel met een eigen digitale winkel. Via deze weg is het mogelijk om, onder andere, de PlayStation 5 te kopen bij degene die hem maakt.

PlayStation 5 kopen? Sony opent zijn eigen online store

Wil je meer weten over deze nieuwe digitale winkel? Lees dan zeker even het artikel dat Jelle er deze week over schreef!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 op de kop tikken? Dat gaat de komende tijd alleen maar moeilijker worden
Sluiten