Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 dec 2020

PlayStation 5 lost een irritant probleem met cross-gen games op

De PlayStation 5 weet op veel fronten een uitstekende spelcomputer te zijn. Toch zijn er een paar punten waarop Sony zijn zaakjes minder goed voor elkaar heeft in vergelijking met Microsoft. Met name bij games die eerder op de PlayStation 4 zijn uitgebracht ging het mis.

Want als je even niet goed oplet, dan download je de PlayStation 4-versie van de game op je PlayStation 5. En dan mis je alle voordelen die de nieuwe spelcomputer biedt. Als het goed is, is daar nu een oplossing voor gekomen.

Speel niet langer de PS4-versie van een game op de PlayStation 5

Zonder een update uit te hebben gebracht, ziet het er naar uit dat Sony één van de grootste pijnpunten van de PlayStation 5 heeft opgelost. Automatisch de PS5-versie afspelen wanneer je op die spelcomputer zit, dat is blijkbaar nog te veel gevraagd, maar in de fout gaan zit er nu niet meer bij. Want wanneer je beide versies van de game op je PS5 hebt staan, dan krijg je bij het opstarten van de game nu een kleine pop up, die vraagt welke versie je wilt lanceren. Dat is tegelijkertijd ook even het moment om naar je hardeschijf te gaan kijken, want door twee keer Assassin’s Creed Valhalla er op te hebben staan, gaat deze wel erg snel vol.

Het zou echter helemaal fijn zijn als zo’n optie ook in de PlayStation Store zelf beschikbaar zou zijn. Op die manier heb je al niet het probleem dat je de verkeerde versie van de game downloadt, aangezien je gewoon de PlayStation 5-versie van een game wilt hebben. Toch kan dit veel gedoe voorkomen en geklaag van consumenten dat hun nieuwe game er op de nieuwe spelcomputer niet zo goed uit ziet.

Problemen met de voorraden houden aan

Mocht je nog geen PlayStation 5 in je bezit hebben, dan is de kans groot dat dat voorlopig nog wel even gaat aanhouden. Constant refreshen op de productpagina heeft wat dat betreft ook niet heel veel zin. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 lost een irritant probleem met cross-gen games op
Sluiten