Jouw toekomstige PlayStation 5 is duurder, geldt dit voor Xbox en Nintendo ook?

Games Jeroen Kraak 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Er is flinke inflatie en ook de gamers lijken er niet aan te ontkomen. Natuurlijk betaal je al meer voor de stroom die je gebruikt voor je console, maar die spelcomputer zelf wordt ook duurder. Tenminste, de PlayStation 5. Ga je binnenkort ook meer lappen voor je Nintendo Switch en Xbox? Wij vroegen de twee makers naar hun plannen.

Het was vanochtend aardig schrikken toen we het nieuws voorbij zagen komen. Sony verhoogt namelijk de prijzen van de PlayStation 5 in een groot deel van de wereld. Nu betaal je voor de disc-versie nog 499,99 euro, maar dit wordt 549,99 euro. Ook de digitale versie ontkomt niet aan de inflatie. Deze was 399,99 euro maar is nu verhoogd tot 449,99 euro.

Een duurdere PlayStation 5

De prijsverhoging van de PlayStation 5 is een hard gelag voor gamers. Veel consumenten willen al te graag de console kopen, maar door schaarste is de spelcomputer amper verkrijgbaar. De mensen die dus al lang wachten op de PS5 worden nu dus dubbel gestraft door Sony. Iets wat niet heel eerlijk aanvoelt, natuurlijk.

Sony zegt niet anders te kunnen. In een blogpost zegt het bedrijf het volgende: “Hoewel deze prijsverhoging noodzakelijk is gezien de huidige wereldwijde economische omgeving, blijft onze topprioriteit het verbeteren van de leveringen van de PlayStation 5. Zo kunnen zoveel mogelijk spelers alles kunnen ervaren, wat PS5 biedt en wat er nog moet komen.”

PlayStation 5 wifi 6
PlayStation 5 (Afbeelding: Sony)

Wat gebeurt er met de Nintendo Switch en Xbox Series S/X?

De grote vraag is natuurlijk of andere consolebouwers meegaan met de prijsverhoging van de PlayStation 5. We hebben Nintendo en Microsoft om een reactie gevraagd en kunnen jou gelukkig meer duidelijkheid geven.

Nintendo heeft net zoals andere bedrijven last van het chiptekort in de techsector. Hierdoor is het dus moeilijker om genoeg Switch-spelcomputers te produceren en daarnaast zorgt het ook voor een prijsverhoging van de chips. Desondanks liet het bedrijf twee weken geleden nog weten de prijzen van de console niet te verhogen. Nintendo president Shuntaro Furukawa zei het volgende tegen Nikkei Asia: “Nintendo wil mensen niet op hoge kosten jagen.”

Kruidvat heeft ideale Nintendo Switch-accessoires in folder
Nintendo Switch OLED (Afbeelding: Nintendo )

Microsoft is gelukkig niet van plan om de prijsverhoging van de PlayStation 5 te volgen. Het bedrijf laat ons weten: “We evalueren ons bedrijf voortdurend om onze fans geweldige spelopties te bieden. Onze adviesprijs voor de Xbox Series S blijft op 299 euro en de Xbox Series X is 499 euro.” Je hoeft dus niet in de stress te schieten als je nog geen Series X hebt kunnen scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen