Sony lijkt al bezig te zijn met opvolger van de PlayStation 5

Games Jelle van Es 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is nu anderhalf jaar na de release van de PlayStation 5 zo goed als onmogelijk om er één te scoren. Ondanks die problemen lijkt Sony plannen te hebben voor een nieuwe versie van de spelcomputer.

Het zou gaan om de PlayStation 5 Pro. Dat is iets dat op zich lekker bekt en begrijpelijk is. Dat deed het bedrijf namelijk ook met de PlayStation 4. Zo’n Pro model kan er voor zorgen dat games een bepaalde boost krijgen, zodat de fanatiekste gamers kunnen genieten van de beste prestaties.

PlayStation 5 Pro komt er aan

Goed, een PlayStation 5 Pro dus. Er is een Youtube-kanaal dat claimt informatie te hebben. Die bron wordt nu door diverse websites opgepakt. Het enige probleem van dit verhaal? De video stamt al van 8 maart. En nu ruim twee weken later doet het verhaal de ronde. Dat geeft dus niet heel erg veel vertrouwen. Toch wil ik het als nieuws meenemen, omdat het op zich niet gen is dat er aan zo’n Pro-spelcomputer wordt gewerkt.

Wat zou deze PlayStation 5 Pro volgens de bron brengen? Nou meer kracht uiteraard. De GPU zou qua prestaties twee keer zo sterk zijn als het normale model. Op die manier moet de spelcomputer in staat zijn om games makkelijk in native 4K te draaien met een hogere framerate. Daardoor zien je games er dus mooier uit en draait het beter. Daarnaast zou Sony hebben gekeken naar wat Nvidia nu doet met hun Deep Learning Super Sampling (DLSS) technologie. Die moet ook een plek krijgen op de Pro. Verder zouden laadtijden, die nu al bizar kort zijn, verder worden ingekort.

Wanneer komt hij dan?

Nu hoef je je PlayStation 5 niet gelijk op Marktplaats te gooien. Voorlopig komt hij nog niet uit. De bron stelt dat de spelcomputer op zijn vroegst in 2023 uitkomt, maar dat 2024 logischer is als datum.

GTA 5 op de PlayStation 5 is toch weer een feestje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen