Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit

Games Rik Claessen 30 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Volgend jaar belooft goed te worden voor de PlayStation 5. Verschillende topgames hebben al een releasedate, voor andere spellen moeten we nog even afwachten. We kijken hoe dan ook uit naar deze PlayStation 5 games in 2024.

Afgelopen jaar was een topjaar voor gamers met een Playstation 5. Het was überhaupt een goed jaar voor gamers. Geweldige spellen als Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2, Hogwarts Legacy en Marvel’s Spider-Man 2 zijn niet meer weg te denken van dat vertrouwde witte kastje.

Dat geeft goede hoop voor volgend jaar. Van een aantal titels weten we de releasedate al en dat betekent dat we ons al kunnen verheugen op deze games. Dit zijn de PlayStation 5-games waar wij in 2024 het meest naar uitkijken.

Skull and Bones

Releasedate: 16 februari

‘Het mag ook wel een keer’, zou je kunnen zeggen als je het over Skull and Bones hebt. Deze piratengame is al aardig wat keren uitgesteld. Voor nu ligt het spel op koers voor 16 februari.

We kunnen echt niet meer wachten. En niet alleen omdat het spel zo vaak is uitgesteld. Het is immers al erg lang geleden sinds we een goede piratengame hebben gehad. Met een spel dat zo vaak wordt uitgesteld hopen we dat de developers ook daadwerkelijk werk hebben gemaakt met al die extra tijd. Tot februari is het bij Ubisoft nog even alle hens aan dek. Hoe dan ook kijken we uit naar de dag dat we Skull and Bones ein-de-lijk kunnen spelen.

Ubisoft stelt Skull and Bones (voor de miljoenste keer) uit
(Afbeelding: Ubisoft)

Tekken 8

Releasedate: 26 januari

Voor de release van de nieuwste Tekken hoeven gelukkig alleen de toch ietwat sombere januarimaand door te komen. Zelfs als je je sportieve goede voornemens niet volhoudt, biedt Tekken 8 je genoeg inspanning zo aan het einde van de maand.

Met maar liefst 32 speelbare personages en een focus op agressieve gameplay, belooft het achtste deel in de Tekken-saga een topper te worden. Dit vechtspel biedt overigens ook nog een interessante verhaallijn rondom de Mishima-familie. Een die in dit achtste deel met een klapper moet eindigen. Maar verhaallijn of niet, Tekken 8 belooft veel knokplezier te worden op de PlayStation 5.

Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit
(Afbeelding: Bandai Namco)

Rise Of The Ronin

Releasedatum: 22 maart

Wie veel plezier had met spellen als Ghost of Tsushima, Ninja Gaiden of Nioh kan zijn ninjasterren vast afstoffen voor komende maart. Rise Of The Ronin belooft een meesterlijke combinatie van de vorige genoemde ninjaspellen te worden.

Het lijkt er nu op dat de game een PlayStation 5-exclusive wordt. Rise Of The Ronin laat spelers een 19e eeuws japan ontdekken én daar invloed op hebben. Keuzes die spelers maken, reflecteren de wereld. De échte focus ligt natuurlijk op vette ninjaskills als stealth en katanakunsten. Een uitdaging wordt het wel: Team Ninja, de maker van het spel, staat nou niet bekend om makkelijke spellen.

Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit
(Afbeelding: Sony)

Star Wars Outlaws op PlayStation 5

Met Massive Entertainment aan het roer van deze Star Wars-game lijkt het erop dat dit een mega release wordt. Als Star Wars Outlaws qua uiterlijk ook maar een beetje lijkt op de vorige game van Massive Entertainment, namelijk: Avatar: Frontiers of Pandora, dan staat ons in ieder geval een uitgebreide en meeslepende wereld te wachten.

De eerste volledige open-world game in het universum van Star Wars is absoluut een titel waar we erg naar uitkijken. Zoals het er nu naar uitziet staat het spelers vrij om hoofdpersoon Kay Vess te laten stelen, vechten, vliegen en ontdekken zoals ze zelf maar willen. En als het aan ons ligt heeft de schattige metgezel van Kay Vess, Nix, potentie om de baby Yoda van de Star Wars-games te worden.

Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit
(Afbeelding: Massive Entertainment)

Light No Fire

No Man’s Sky, maar dan met draken en magie? Je leest het goed. Light No Fire, van de makers van No Man’s Sky, slaat een compleet andere richting in qua wereld dan zijn galactische voorganger. Dat betekent niet dat je als speler minder speelvrijheid hebt op je PlayStation 5.

Volgens makers Hello Games is de wereld van Light No Fire vergelijkbaar met de grootte van onze eigen aardbol. En in die aarde-achtige wereld ben je afhankelijk van survival- en bouwelementen. Er valt genoeg te doen, maar de kers op de taart is natuurlijk dat je op de rug van een draak door de lucht kan scheren. De releasedate ligt ergens in de winter van 2024

Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit
(Afbeelding: Hello Games)

Cities Skylines 2 op PlayStation 5

Cities Skylines 2 is al uit op PC en komt in 2024 naar de PlayStation 5. Daarin vind je betere tools om wegen te bouwen, betere AI voor bijvoorbeeld het verkeer, nog grotere maps en een cinematic camera.

Sterker nog: je kunt in Cities Skylines 2 de inwoners van je stad op de voet volgen. En daarmee bedoelen de developers dan ook écht op de voet: elke inwoner is van geboorte tot de dood te volgen. De releasedate laat helaas nog op zich wachten.

Naar deze PlayStation 5 games kijken we in 2024 het meest uit
(Afbeelding: Paradox Interactive)

Of de games nu al een aangekondigde releasedate hebben of niet, volgend jaar belooft veel goeds te brengen naar de PlayStation 5.

Amazon komt in 2024 met Fallout-serie en wij kunnen niet wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen