PlayStation 5-topper Returnal heeft een belangrijke update gekregen

Games Jelle van Es 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Toen de PlayStation 5 een paar maanden op de markt was, had je met Returnal één van de eerste absolute must-haves voor de spelcomputer. En nu heeft die titel een zeer belangrijke update gekregen.

Het gaat om de 2.0 update voor Returnal op de PlayStation 5. Op het PlayStation Blog heeft de ontwikkelaar de update uitgelicht en is het duidelijk wat er allemaal nieuw is.

Belangrijke update voor PlayStation 5-game Returnal

De belangrijkste toevoeging die deze 2.0 update voor Returnal op de PlayStation 5 brengt is de zogenaamde Suspend Cycle. Daarmee heb je nu de mogelijkheid om je game te pauzeren en de game af te sluiten. Wanneer je dan de volgende keer de game weer opstart, dan kun je verder gaan waar je gebleven was. Op die manier hoef je dus niet meer uren achter elkaar de game te spelen, omdat je anders je voortgang kwijt raakt en weer opnieuw moet gaan beginnen. De maker geeft overigens wel aan dat het niet als een savefile werkt. Wanneer je weer verder gaat, dan gaat je voortgang verder en kun je niet terugkeren naar het punt waarop je de game eerst had afgesloten. Zodoende heb je nog altijd de spanning die de game zo goed maakt, waarbij even niet opletten er voor zorgt dat je het loodje legt en alsnog opnieuw moet beginnen.

Met deze toevoeging voor Returnal is het dus vooral toegankelijker geworden en is de game nu ook beter geschikt voor PlayStation 5-gamers die soms een uurtje de tijd hebben om de game te spelen. Daarnaast krijgt de game een Photo Mode. Daarmee heb je de mogelijkheid om de game te pauzeren en de schoonheid van de wereld mooi in beeld te brengen. We zien steeds meer games die dit soort functies aanbieden en het levert soms prachtige plaatjes op, die dan met de rest van de wereld gedeeld kunnen worden.

Returnal PlayStation 5
De Photo Mode (Afbeelding: PlayStation)

Probeer het zelf

Mocht in het bezit zijn van Returnal op de PlayStation 5, dan kun je de nieuwe functies zelf uitproberen. De patch is namelijk vanaf vandaag beschikbaar. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Returnal: Playstation 5 is een absolute topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen