WhatsApp’s veelbesproken iOS en Android feature rolt uit (maar…)

Apps Mark Hofman 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De veelbesproken WhatsApp-functionaliteit, waarmee je gesprekken van iOS over kunt zetten op een Android-smartphone, is een tijdje geleden uitgebracht. Tijdens die uitrol waren alleen de toestellen van Samsung in staat gebruik te maken van de feature. Vandaag voegt Google daar een aantal andere apparaten aan toe.

Sterker nog: iedere smartphone die voorzien is van Android 12 heeft de kans om WhatsApp-gesprekken te importeren. Alleen zijn er nog niet zo heel veel smartphones die het besturingssysteem hebben. Toekomstmuziek, dus.

WhatsApp van iOS naar Android

Voor de algemene consument komt de functionaliteit waarschijnlijk één keer in de zoveel jaar van pas. Mits je er überhaupt voor kiest om de overstap al te maken. Voor mij persoonlijk is de feature echt heel erg welkom. Simpelweg, omdat ik voor WANT jaarlijks ongelofelijk veel smartphones test en dus eens in de zoveel weken een overstap maak.

WhatsApp iOS naar Android
De overstap is snel gemaakt (Afbeelding: Google)

Google heeft in ieder geval aangekondigd dat niet alleen Samsung-smartphones meer voorzien zijn van de feature. Vanaf nu stelt het bedrijf de WhatsApp-feature beschikbaar voor alle smartphones met Android 12. Dat houdt op dit moment in dat alleen de Pixel-toestellen van de ondersteuning kunnen genieten. Voor nu zullen dus niet heel veel Nederlandse consumenten de feature kunnen gebruiken, maar zal dat in de komende maanden wel snel veranderen.

Minder simpel dan gedacht

Met de aankondiging van de WhatsApp-feature had ik persoonlijk sterk het idee dat gesprekken makkelijk overgezet zouden worden. Gewoon simpel met één druk op de knop. De praktijk leert ons echter anders.

Hoe WhatsApp-concurrent Telegram genoot van de Facebook storing

Via Google wordt het duidelijk dat je, naast de juiste WhatsApp-versie, ook een speciale kabel nodig hebt. Consumenten moeten een USB-C naar Lightning kabel gebruiken om de gesprekken over te zetten. Ook moet je als iPhone-gebruiker een QR code scannen wanneer jij je nieuwe Android-toestel instelt. Iets meer handelingen dan je misschien zou verwachten, maar daardoor niet minder handig. Je hoeft het immers maar eens in de zoveel jaar te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen