YouTube komt met slimme manier om nieuwe content te ontdekken

Wanneer je actief bent op de videostreamingdienst YouTube, dan kun je soms door de bomen het bos niet meer zien en nieuwe content missen. Dat probleem wil het bedrijf nu voor je oplossen door een handige feature aan te bieden. De nieuwe functionaliteit heet in het Engels New to you en presenteert nieuwe content die voor jou interessant is.

Het maakt overigens niet uit of je YouTube via de desktop- of mobiele apps gebruikt, aangezien Nieuw Voor Jou naar beide versies komt. Met de feature ontdek je verse content op de homepage van de populaire videostreamingdienst. Dat maakt het bedrijf bekend via zijn eigen website, in een recent gepubliceerd blogbericht.

YouTube presenteert verse content

In de mobiele app staat de knop Nieuw Voor Jou in de balk bovenin. Wanneer je de homepage ververst, dan verschijnt de knop in beeld. Het kan ook zijn dat je de knop tegenkomt op het moment dat je gewoon lekker door het beschikbare aanbod scrolt. Wanneer je erop tapt, dan krijg je content te zien die jij nog niet gezien hebt.

YouTube
New to you op de YouTube-website (Afbeelding: YouTube)

Je komt de knop ook tegen op de website en de overige apps van het bedrijf, bijvoorbeeld voor televisies en mediaspelers. In alle gevallen gebeurt hetzelfde wanneer je op de knop tapt: je ziet een overzicht van video’s die je niet eerder bekeken hebt. Dit kunnen ook video’s zijn die jaren oud zijn, maar daardoor wellicht niet minder interessant.

Gepersonaliseerd overzicht

Aangezien het gepersonaliseerde content betreft, die je logischerwijs ingelogd te zijn om de feature te kunnen zien en te gebruiken. Het kan overigens zijn dat de knop niet in beeld verschijnt tijdens het scrollen. Waar dat precies aan ligt, is niet duidelijk. Mogelijk heeft het iets te maken met je scrol- en kijkgedrag.

In de blog maakt YouTube geen melding van landen waarin de knop uitgerold wordt. Het kan dus zijn dat we de knop nog niet in Nederland zien. Maar het kan ook zijn dat we nog een paar dagen moeten wachten totdat het systeem de knoppen uitrolt. Ben je dus nieuwsgierig, geef het dan op z’n minst een paar dagen de tijd.

YouTube

Reageer op artikel:
YouTube komt met slimme manier om nieuwe content te ontdekken
Sluiten