Wie goedkoper een PlayStation 5 wil scoren moet op dit moment bij Amazon zijn

Deals Jeroen Kraak 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wil je al een tijdje een PlayStation 5, maar vind je de console te duur? Amazon heeft de spelcomputer deze week in de aanbieding.

De afgelopen jaren was het lastig om een PlayStation 5 te bemachtigen. Dit kwam mede door corona en een chiptekort. Door die schaarste verkochten scalpers de spelcomputer voor soms wel 800 tot 900 euro.

Gelukkig is die schaarste inmiddels weer voorbij en is de PS5 overal te koop, zoals Bol, Amazon en MediaMarkt. Ware het niet dat Sony zelf 50 euro bovenop de prijs gooide. Inmiddels is de Slim-versie echter uit, een kleiner model met verder bijna dezelfde specs.

Dit de PlayStation 5 Slim

Toch zijn er wat kleine verschillen. Als eerste natuurlijk het gewicht. De PlayStation 5 Slim is 600 gram lichter dan het originele model. Daarnaast heb je nu een 1 TB SSD in plaats van de 825 GB bij het oorspronkelijke model.

Bij dit model krijg je net zoals bij de ‘oude’ versie een controller geleverd. Ook zit er op dit model standaard Astro’s Playroom, het spel dat je kennis laat maken met de verschillende functies van de PlayStation 5.

Je kan bij Amazon kiezen uit een PlayStation 5 met of zonder disc-drive. Toch is diegene mét misschien net wat interessanter, omdat je dan goedkopere games kan scoren. Die zonder disc-drive is weliswaar goedkoper maar daarbij ben je aangewezen op de PlayStation Store die vaak hogere prijzen hanteert.

Goedkoper bij Amazon

Normaal kost de PlayStation 5 Slim 549,99 euro, maar nu is de console bij flink wat winkels afgeprijsd. Het goedkoopste exemplaar scoor je echter bij Amazon. Daar kost de console nu 449,99 euro. Daarmee bespaar je toch zo’n 100 euro. Houd er wel rekening mee dat de standaard om de console rechtop te zetten apart wordt verkocht.

Die 100 euro kun je bijvoorbeeld gebruiken om PlayStation Plus af te sluiten of een goede game te kopen. Wat te denken van Spider-Man 2 of God of War? Het zijn twee titels die je absoluut gespeeld moet hebben op de PlayStation 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen