Star Wars Knights of the Old Republic krijgt remake op de PlayStation 5

Games Jelle van Es 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de PlayStation Showcase heeft Lucasfilm de game Star Wars Knights of the Old Republic Remake aangekondigd voor de PlayStation 5. De game wordt overgezet door Aspyr, een partij die vaker ports heeft uitgevoerd. De game komt naar de PlayStation 5 toe.

Star Wars Knights of the Old Republic is een absolute gameklassieker, die oorspronkelijk in 2003 uitkwam. Deze nieuwe versie zal dus voorzien worden van compleet nieuwe graphics en verbeteringen. Maar buiten dat is er eigenlijk weinig bekend over wat de game gaat bieden.

Star Wars Knights of the Old Republic op de PlayStation 5

Naast de PlayStation 5 is de kans groot dat Star Wars Knights of the Old Republic ook op andere platformen uitkomt. De oorspronkelijke game werd gemaakt door Bioware. Het is op dit moment niet helemaal duidelijk in hoeverre die ontwikkelaar iets te maken heeft met deze game. Aangezien ze niet als ontwikkelaar genoemd worden, lijkt de kans klein dat ze er bij betrokken zijn. We weten op dit moment alleen dat de game een combinatie wordt tussen een samenwerking van Lucasfilm en Aspyr. Bekijk hieronder de eerste teaser.

Een paar jaar geleden zagen we al dat Star Wars Knights of the Old Republic een tweede kans kreeg. Toen kwam de game uit op de iOS-apparaten en kon je zodoende de game gaan beleven op de iPad. Dat was best wel tof, maar tegelijkertijd had je daar te maken met echt een oude game die je opnieuw kon beleven. De kans is groot dat je bij deze game echt het gevoel krijgt dat je met een moderne game te maken hebt.

Verhaal en keuzes

Daarbij is de kans groot dat Star Wars Knights of the Old Republic qua verhaal het origineel volgt. En dat is alleen maar goed, want het verhaal was één van de sterkere punten. Daarnaast is het ook één van de games die destijds je de mogelijkheid gaf om keuzes te maken in de game en dat daar dan gevolgen aan zaten. Wanneer de game uitkomt op de PlayStation 5, dat is nog niet bekend.

Gameklassieker Alan Wake krijgt een tweede kans, ook voor PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen