Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Gameklassieker Alan Wake krijgt een tweede kans, ook voor PlayStation 5

Na het succes van de eerste twee Max Payne-games besloot ontwikkelaar Remedy Entertainment het over een andere boeg te gooien. In samenwerking met Microsoft brachten ze de game Alan Wake uit.

Die game verscheen in 2010 en kwam destijds uit op de Xbox 360. Mocht je hem gemist hebben, dan hebben we goed nieuws. De game wordt dit najaar voorzien van een heruitgave. En deze keer komt de game ook uit op de PlayStation 5.

Alan Wake Remastered onder andere naar de PlayStation 5

Naast de PlayStation 5 komt Alan Wake Remastered ook naar de pc, PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series X. Het gaat om de game zoals je die kent uit 2010. Daarbij wordt de game voorzien van een 4K-resolutie en een hoop andere verbeteringen. Daarnaast krijg je naast het hoofdverhaal ook gelijk tot twee uitbreidingen die voor de game zijn verschenen. Het gaat daarbij om The Signal en The Writer. Die kwamen destijds een paar maanden na de originele release uit.

De aankondiging (Afbeelding: Remedy Entertainment)

Alan Wake vertelt het verhaal van het gelijknamige personage. Hij is schrijver, maar mist inspiratie. Daarom besluit hij om samen met zijn vrouw af te reizen naar het pittoreske dorpje Bright Falls. Daar gaat het echter behoorlijk mis en krijgt hij te maken buiten bovennatuurlijke vijanden. Gelukkig beschikt hij over een zaklamp. Door deze op de vijanden te schijnen, kun je ze verzwakken en uiteindelijk neerschieten. Daarbij moet je alleen wel rekening houden met de batterij, want die kan opraken en dan zit je in de problemen. Op de PlayStation 5 en Xbox Series X zouden die lichteffecten er nu mooier uit moeten zien.

Succesvolle titel

Alan Wake werd in 2010 door vele mensen gezien als één van de beste games van het jaar. Naast de verbeterde graphics op onder andere de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt de game ook voorzien van een director’s commentary. Sam Lake, de man achter de game, zal daarbij je voorzien van verschillende achtergronden terwijl je de game speelt.

De toekomst van de PlayStation 5 wordt volgende week onthuld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!