De toekomst van de PlayStation 5 wordt volgende week onthuld

Games Jelle van Es 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

In november van vorig jaar verscheen de PlayStation 5. Het is nu bijna een jaar later en het is nog altijd lastig om de spelcomputer te scoren. Toch gaat Sony binnenkort een blik werpen op de toekomst van de spelcomputer.

Want op 9 september komt er een digitale showcase voor de PlayStation 5. En deze moet volgens Sony de toekomst van de spelcomputer laten zien. En dat is een goede reden om enthousiast te worden.

De toekomst van de PlayStation 5

Het gaat volgens Sony om een nieuwe Showcase. En dat is iets anders dan de State of Play-afleveringen die het bedrijf de wereld in heeft geschoten. Dat zou dus betekenen dat we in de video echt wat verschillende aankondigingen gaan zien. Wellicht dat er dus gloednieuwe games getoond worden, maar het is tevens ook mogelijk dat we van games die al reeds zijn aangekondigd de eerste of nieuwe gameplay voorgeschoteld gaan krijgen. Er is in totaal 40 minuten aan beelden waar we op kunnen rekenen, dus dat zou betekenen dat er genoeg te doen is.

De PlayStation 5 Showcase wordt om 22 uur Nederlandse tijd uitgezonden. Dat is niet heel erg relax qua tijd, maar een stuk beter als je bedenkt dat de Sony-presentaties tijdens de E3 vaak midden in de nacht plaatsvonden. Nu kun je gewoon ‘s avonds het even lekker gaan bekijken en daarna in de dromen de games nog een keer beleven.

Games die in ontwikkeling zijn

Momenteel zijn er heel wat games in ontwikkeling die we tijdens deze PlayStation 5 Showcase waarschijnlijk gaan zien. Van Horizon Forbidden West hebben we al veel gezien, maar een nieuwe trailer zou niet heel erg gek zijn. Daarnaast zou dit een mooi moment zijn om de nieuwe God of War echt uit de doeken te doen. En zijn we ook benieuwd hoe Gran Turismo 7 er nu voor staat. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Eindelijk een Playstation 5 gekocht? Vergeet dan niet dit te regelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen