The Matrix Resurrections: back to the future met Keanu Reeves

Films & Series Jeroen Kraak 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Het duurt nog eventjes, maar dan komt eindelijk het vervolg op The Matrix-trilogie eraan. Warner Bros. laat alvast de eerste trailer zien.

Het is bijna 20 jaar geleden dat we vol verbazing naar the Matrix keken. Keanu Reeves stal natuurlijk de show en dat smaakt naar meer. Dat komt er nu eindelijk met The Matrix Resurrections.

Bekende gezichten in The Matrix

We kunnen na 18 jaar natuurlijk wel gaan spoilen. We zagen aan het einde hoe Neo en Trinity doodgingen. In the Matrix 4 zijn ze echter weer springlevend. In de trailer zien we een aantal heel herkenbare scènes. Zo is er De zwarte kat, het gevecht in de dojo tussen Neo en het personage van Yahya Abdul-Mateen. Het lijkt erop dat Thomas Anderson gefragmenteerde herinneringen heeft aan Neo’s daden. Hij probeert het allemaal te begrijpen.

Wij proberen de trailer van de nieuwe The Matrix ook te begrijpen want het is allemaal nog zeer vaag en mysterieus. We zien natuurlijk wel punten uit de eerste films, maar dan in een modern jasje. We zien dan ook geen 90-uitstraling terug en oude technologie, maar het lijkt niet alsof de sfeer die zo herkenbaar is uit de eerdere delen is verdwenen.

Risico

Het is een behoorlijk risico dat Warner Bros. en Lana Wachowski nemen. De eerste The Matrix was een waar spektakel en grensverleggend. De twee opvolgers waren natuurlijk niet zo goed maar wel vermakelijk. Na 18 jaar ligt de lat natuurlijk wel hoog. De film had wel een grote impact op de popcultuur en dat hopen de makers natuurlijk weer voor elkaar te krijgen.

Wat het allemaal echt betekent zien we pas op 16 december. Vanaf die datum draait The Matrix 4 in de Nederlandse bioscopen. We hebben dus rond de feestdagen echt weer een reden om naar de cinema te gaan. Natuurlijk komt er nog veel meer aan de aankomende tijd. Wat te denken van Dune.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen