De PlayStation 5-exclusive die je binnenkort op de Xbox Game Pass speelt

Games Dennis Mons 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Liefhebbers van first person shooter games gaan blij worden van dit nieuws. PlayStation 5 exclusive Deathloop verschijnt ook op Xbox en PC Game Pass.

Het blijft altijd pijnlijk als een game aangekondigd wordt die exclusief is voor een bepaalde console. Zelfs als het een tijdelijke deal is, is het irritant dat gamers op het ene of het andere platformen lang moeten wachten tot ze een game kunnen spelen. Zo ook het geval van de shooter Deathloop. Maar niet getreurd: die staat zeer snel ook op Xbox Game Pass en PC Game Pass.

Eerst op PlayStation 5, maar nu ook op Xbox Game Pass

Mensen met een PlayStation 5 hebben al een jaar kunnen genieten van de shooter. Dat was op zijn minst frappant, want Bethesda werd vorig jaar door Microsoft overgenomen. Hoofd van Xbox Phil Spencer stelde echter dat Microsoft niet wilde tornen aan bestaande exclusiviteit-deals met betrekking tot de PlayStation 5. Nieuwe Bethesda-games blijven wel exclusief.

Deathloop PlayStation 5 Xbox
Aan het begin even doorbijten (Afbeelding: Bethesda)

Een jaar na de exclusiviteit op de PlayStation 5 komt Deathloop toch naar de consoles en diensten van Microsoft. De game komt op 20 september uit op de Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox Game Pass en PC Game Pass.

Dé PS5-game van 2021

Deathloop is dus een first person shooter ontwikkeld door Arkane Lyon. Je speelt als Colt, een huurmoordenaar die vastzit in een tijdlus. Hem wordt gevraagd om acht doelen uit te schakelen (Visionaries). Het probleem is: als hij niet alle doelen te grazen neemt, wordt de lus opnieuw gestart en is alle voortgang verloren.

De gameplay is enorm gevarieerd. Je soms moet je sluipen, parkour gebruiken, gadgets gebruiken, ronduit om je heen schieten. Geloof ons: als je een PlayStation 5 of nu dus ook een Xbox Series X hebt, wordt dit genieten.

Deathloop PlayStation 5 Xbox
Spelen met krachten (Afbeelding: Bethesda)

Xbox Game Pass krijgt heerlijke titel

De PlayStation 5-game, nu dus beschikbaar op de Xbox Game Pass, kreeg bijzonder goed recensies. Op Metacritic was de gemiddelde score voor de PC-versie 87 procent. De PlayStation 5-versie scoorde 88 procent. Ook wij speelden de game en waren er enorm over te spreken.

“Tot slot wil ik nog benadrukken dat Deathloop zich op een geweldige manier presenteert. Het is een visueel spektakel, met prachtige omgevingen waar van alles is te ontdekken”, stelde Jelle van Es na het spelen van de game.

“Daarnaast zijn de gesprekken tussen Colt en Julianna van een zeer hoog niveau en wil je telkens weten welke stappen je kunt zetten om verder te komen. En dan heb je tot slot nog de soundtrack die echt heel erg goed is. Elke keer dat je in een shootout terecht komt en de soundtrack begint met spelen, dan is dat echt een feest.”

Deathloop: dé PlayStation 5 game van het jaar?

Met andere woorden: het wordt 20 september een feest voor mensen met Xbox Game Pass, of sowieso een Xbox Series X of S.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen